Shakingtree Award: wie schudde de zorg op in 2021?

Facebooktwitterlinkedinmail

3 september 2021 – Mensen die met hun ideeën of opvattingen de wereld van zorg en welzijn opschudden kunnen worden genomineerd voor de Shakingtree Award. Sinds 2016 wordt deze prijs jaarlijks door een jury toegekend en uitgereikt op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

De award is vernoemd naar Niels Schuddeboom (1982 – 2017), die met zijn niet aflatende positieve energie onnodige regels en ongelijkwaardigheid in de zorg zichtbaar heeft gemaakt. Niels is ook de eerste die de award in ontvangst mocht nemen. Winnaars hebben met elkaar gemeen dat zij de zorg vooruit hebben geholpen met innovatieve ideeën, verstand van zaken en een gezonde dosis positiviteit.

Nomineren
Ken jij, of ben jij, iemand die de wereld van zorg en welzijn succesvol heeft opgeschud? Die een bijdrage heeft geleverd aan betere zorg? Of een origineel idee heeft dat de zorg verder kan helpen? Meld je dan aan of laat ons weten wie volgens jou genomineerd moet worden voor de Shakingtree Award 2021. Stuur een korte maar overtuigende beschrijving waarom deze inzending genomineerd moet worden en het onderwerp naar: award@shakingtree.nl.
Inzenden kan tot uiterlijk 27 september. Meer informatie vind je hier: https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-volksgezondheid-welzijn-en-sport/shakingtree-award

Uit de inzendingen selecteert de jury de top 3 en beoordeelt deze op basis van onderstaande criteria:

  • Verstand van zaken van zorg en/of welzijn;
  • Opschuddend vermogen;
  • Relativeringsvermogen/optimisme.

De 3 genomineerden worden uitgenodigd voor een video-opname van hun boodschap voor de zorg. De video’s worden vertoond tijdens de award-uitreiking op vrijdag 12 november die op het ministerie van VWS plaatsvindt. De genomineerden lichten tijdens de uitreiking hun innovatieve inzending toe.

Commissie en jury
De leden van de commissie van de Shakingtree Award zijn: Sanne Schuddeboom-Krikke, Annette Stekelenburg, Anne-Miek Vroom, Maarten den Braber en – als vertegenwoordiger van de drie landelijke patiëntenkoepels: Patiëntenfederatie Nederland, Ieder(in) en MIND – Marjan ter Avest (MIND).
De jury bestaat uit: Sanne Schuddeboom-Krikke, Annette Stekelenburg, Anne-Miek Vroom, Marjan ter Avest, Erik Gerritsen en de winnaar van de Shakingtree Award van vorig jaar, Sander Hilberink.

Awarduitreiking
De Shakingtree Award wordt via een online event jaarlijks uitgereikt op het ministerie van VWS.
De aanmeldlink hiervoor wordt begin oktober hier geplaatst.

Bron: mindplatform.nl 

Dit bericht is 1765 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail