Van Rijn moet op zoek naar alternatief SVB voor uitbetalen PGB

Facebooktwitterlinkedinmail

Van-Rijn

8 maart 2016 – De Tweede Kamer wil dat staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) gaat uitzoeken hoe het zorggeld van de persoonsgebonden budgetten op een andere manier kan worden uitbetaald. Net als veel oppositiepartijen eerder al wilden, vinden nu ook coalitiepartijen VVD en PvdA dat deze taak kan worden weggehaald bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zo meldt de telegraaf. 

VVD-Kamerlid Sjoerd Potters vraagt Van Rijn dinsdag in het Kamerdebat over de SVB om nog voor de zomer met alternatieven te komen. ,,De Sociale Verzekeringsbank heeft zijn best gedaan om de problemen aan te pakken, maar de tijd is nu gekomen om naar een andere weg te gaan kijken. We moeten echt naar een toekomstbestendig systeem toe, en dat hoeft niet meer bij de SVB gehuisvest te zijn”, aldus de VVD’er.

Ook Otwin van Dijk van coalitiepartner PvdA wil dat zijn partijgenoot Van Rijk gaat kijken naar andere mogelijkheden voor uitbetaling van de persoonsgebonden budgetten. ,,PGB-houders moeten gewoon netjes en op tijd worden uitbetaald. De organisatie die dat het beste kan uitvoeren, moet wat de PvdA betreft dus ook de uitbetaling op zich nemen. Daarom vragen wij de staatssecretaris daar onderzoek naar te doen, waarbij ook alternatieven voor de SVB worden meegenomen.”

,,De Sociale Verzekeringsbank heeft zijn best gedaan om de problemen aan te pakken, maar de tijd is nu gekomen om naar een andere weg te gaan kijken. We moeten echt naar een toekomstbestendig systeem toe, en dat hoeft niet meer bij de SVB gehuisvest te zijn”, aldus de VVD´er.

De SVB regelt sinds 1 januari 2015 de uitbetaling van het pgb, waarmee mensen zelf hun zorg regelen. Sindsdien regende het klachten van zorgverleners die niet of te laat hun geld krijgen. Het kabinet liet eerder weten tussen de 15 miljoen en 20 miljoen euro uit te trekken voor compensatie van gedupeerden.

Bron: telegraaf.nl 

Dit bericht is 2454 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail