Respijthuis Leidse regio geopend: even op adem kunnen komen als het minder gaat

Facebooktwitterlinkedinmail

18 september 2022 – Onder grote belangstelling opende wethouder Fleur Spijker afgelopen vrijdag het Respijthuis Leidse regio.  Directeur Bart Smith van de regionale clientenbelangenorganisatie stichting Lumen Holland Rijnland, sprak zijn dank uit aan de vele mensen die tot de realisatie van deze logeerplekken hebben bijgedragen.  

Het Respijthuis is met financiering van de gemeenten Leiden, Oegstgeest, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude mogelijk gemaakt en is bedoeld voor mensen met psychische problemen, die de behoefte hebben om ‘even op adem te komen’. Aanleiding kan oplopende stress in de thuissituatie zijn, waardoor het risico bestaat dat de psychische en/of sociale problemen verergeren. In het Respijthuis kunnen gasten logeren en weer grip krijgen op herstel. Hierdoor kan een terugval of zelfs een crisis worden voorkomen. Inzet van eigen ervaringskennis is daarbij van grote waarde. Het team in het Respijthuis bestaat uit ervaringsdeskundige vrijwilligers en vaste medewerkers.

Lumen heeft nu twee respijthuizen. Het eerste Respijthuis werd twee jaar geleden op de Prins Hendrikstraat in Alphen aan de Rijn gerealiseerd. Op de tweede etage op de Hooigracht in Leiden is  nu een verbluffende warme sfeer gecreëerd. Vier prachtige kamers met als thema de elementen water, lucht, vuur en aarde ademen, samen met de knusse huiskamer, rust en gastvrijheid uit.

Wethouder Spijker hoopt dat er meer logeerplekken zoals deze in de regio gaan komen. Ze bevestigde het naambord aan de gevel en opende met een sleutel de voordeur van het Respijthuis.  De vele belangstellenden spraken na de bezichtiging hun bewondering uit over het prachtige resultaat.

Vanaf komende week zijn gasten uit de Leidse regio welkom om te logeren in het Respijthuis.  Zij kunnen zich zonder verwijzing of indicatie aanmelden via de website van Lumen. Aan het verblijf dat maximaal twee weken kan duren zijn geen kosten verbonden.

Meer informatie 

Bron: persbericht

 

Dit bericht is 1832 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail