MIND en Oranje Fonds vragen met Herstel dichtbij aandacht voor psychische problemen

Facebooktwitterlinkedinmail

2 juni 2021  – Het Oranje Fonds en MIND starten samen een meerjarig programma Herstel dichtbij  om mensen met psychische problemen te steunen, ter ere van de 50e verjaardag van Koningin Máxima. Dat maakten ze gisteren  bekend tijdens de uitreiking van de Appeltjes van Oranje.

Door de coronacrisis ervaren nog meer mensen psychische problemen en worden bestaande problemen groter. Het Oranje Fonds wil de komende jaren extra steun bieden aan vrijwilligersprojecten die zich voor deze doelgroep inzetten en start daarom samen met MIND het gezamenlijke programma Herstel dichtbij. Deze nieuwe samenwerking werd vanmiddag bekrachtigd door het aanbieden van het boekje Herstel Dichtbij aan Koningin Máxima. Tachtig zelfregie- en herstelinitiatieven krijgen drie jaar lang ondersteuning, zodat iedereen die daar behoefte aan heeft dicht bij huis hulp kan krijgen om weer mee te doen in de samenleving.

Appeltjes van Oranje
Het Oranje Fonds reikt jaarlijks de Appeltjes van Oranje uit aan sociale projecten die ervoor zorgen dat in onze samenleving niemand er alleen voor hoeft te staan. De winnaars, die zich allemaal inzetten voor psychisch kwetsbare mensen, kregen de prijzen vandaag uit handen van Koningin Máxima.

Meer informatie
Lees meer over de uitreiking van de Appeltjes van Oranje

(foto: Stefan van der Kamp)

Bron: wijzijnmind.nl 

Dit bericht is 1432 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail