Opleiding Ervaringsdeskundige in de zorg geaccrediteerd door NVAO

Facebooktwitterlinkedinmail

11 april 2019 – Op 4 april jl. is de Associate Degree-opleiding Ervaringsdeskundige in de Zorg geaccrediteerd door de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Afgevaardigden van de NVAO hebben een hele dag gesproken met het ontwikkelteam, de examencommissie, het opleidingsmanagement, en een aantal vertegenwoordigers van de betrokken instellingen voor de GGZ en Verslavingszorg en van de Vereniging van Ervaringsdeskundigen, de VVED.

Aan het einde van de visitatiedag gaf het panel een voorlopige terugkoppeling van haar bevindingen. Het panel was zeer onder de indruk van het materiaal dat zij ontvangen hadden en zij spraken aan het eind een positief oordeel over de kwaliteit van alle onderdelen van de opleiding, zoals de opbouw van het curriculum, de aangeboden programma’s, het niveau, de toetsing en het didactisch concept. Dit betekent dat de opleiding geaccrediteerd is.

Het rapport van de NVAO wordt rond begin mei verwacht. Hierna kan de opleiding bij DUO (dienst onderwijsuitvoering) worden aangemeld en kunnen studenten zich inschrijven. Studenten en anderen die belangstelling hebben voor de opleiding kunnen nu al een mailtje sturen naar communitycollege@hva.nl. Zij worden dan  persoonlijk geïnformeerd zodra de inschrijving openstaat.

Belangstellenden zijn welkom op een open avond op 16 april aanstaande tussen 18.00-21.00. De open avond vindt plaats in het Wibauthuis (WBH), 4e etage in Wibautstraat 3b / 1091 GH Amsterdam. Op deze avond is er ook de gelegenheid om vragen te stellen over de opleiding.

Bron: vved.org

Dit bericht is 2491 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail