Geef je op voor de Expex training in Katwijk!

Facebooktwitterlinkedinmail

24 augustus 2021 – Expex zijn getrainde jongeren die zelf ervaring hebben in de jeugdhulp en zich inzetten als maatje van jongeren en/of adviseur van instellingen en overheden. 

Ben jij tussen 17 en 29 jaar en kom je uit Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg? Wil jij je eerdere ervaringen binnen de jeugdhulp nu positief inzetten? Advies leren geven aan zorgorganisaties en gemeenten op basis van jouw verhaal? Of luisterend oor zijn voor jongeren die nu zelf in de jeugdhulp zitten? Word ook ExpEx in gemeente Katwijk!

De ExpEx en de jongeren die zij begeleiden kunnen een klankbord/denktank zijn voor de gemeente Katwijk met betrekking tot maatschappelijke vraagstukken betreffende de jeugdhulp. 

  • Unieke kans om jouw ervaringen met jeugdhulp positief in te zetten
  • Leer advies geven aan zorgorganisaties en gemeenten op basis van jouw verhaal
  • Word een luisterend oor voor jongeren die nu zelf in de jeugdhulp zitten..

Geef je op voor de training! Neem contact op met Nelleke Melse via 06-46042138 of nellekemelse@lumen-hollandrijnland.nl. Voor meer info zie ook https://lumen-hollandrijnland.nl/meedoen/expex-in-katwijk/ of www.expex.nl

Ik kwam de ExpEx groep binnen als bang jongetje en durf nu weer contact te maken. Dankzij de ExpEx heb ik een stukje vertrouwen terug gekregen in mensen.

Training

Voordat je aan de slag kan als Experience Expert volg je eerst de training ‘Werken met eigen Ervaring als ExpEx’. Dit is een training voor jongeren (ex)cliënten uit de jeugdhulpverlening die hun eigen ervaringen functioneel willen leren inzetten. De trainer houdt voorafgaand aan de training kennismakingsgesprekken met de (potentiële) cursisten.

De training bestaat uit 12 lessen die zijn opgenomen in het werkboek dat cursisten bij de training krijgen. In de training wordt de theorie behandeld rondom ervaringsdeskundigheid, empowerment en herstel en worden vaardigheden geoefend die later in de praktijk gebruikt worden bij de inzet als ExpEx. De training start op 27 september op locatie Callaoweg 1, Katwijk.

In de lessen komt theorie aan de orde en worden opdrachten in de groep gedaan. De opdrachten omvatten veelal praktische oefeningen/rollenspelen. Bij de training horen huiswerkopdrachten. Je krijgt een certificaat bij voldoende aanwezigheid (80%) en als je hebt voldaan aan de opdrachten (beoordeling door de trainers).

Heb jij belangstelling en wil je je alvast opgeven voor de cursus die wordt georganiseerd in Katwijk? Meld je dan hieraan.

Wil je langskomen bij de ExpEx informatiebijeenkomst op 25 augustus, 16.30-18.00 uur in Katwijk? Meld je hier aan!!

Meer informatie over ExpEx? 

Download de flyer,

 

 

.

Dit bericht is 1666 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail