Publieksdag: Leven met depressie, hoe doe je dat?

Facebooktwitterlinkedinmail

16 april 2018 – De Depressie Vereniging organiseert op zaterdag 26 mei de Publieksdag ‘Leven met depressie, hoe doe je dat?’ Mensen die lange tijd somber zijn, (zware) depressies hebben en naasten zijn meer dan welkom. Zij kunnen kiezen uit 12 workshops, grasduinen op de informatiemarkt, meedoen aan het debat ‘Antidepressiva, een zegen of een last?’ en meer!

De Publieksdag vindt plaats van 10.30 – 17.30 uur in het Achmea Congresgebouw in Zeist.

‘De kracht van depressie’
Filosofe Marleen Moors opent de dag plenair met een korte lezing ‘Word existentialist: een andere kijk op depressie’. Hoe het is vijftig jaar te leven met depressie, vertelt Peter Oostelbos, vrijwillig gespreksbegeleider van een supportgroep. Hij presenteert zijn boek ‘De kracht van depressie’. Nieuwe leden van de Depressie Vereniging krijgen het boek gratis.

Drie rondes workshops
De drie rondes workshops bestaan uit de categorieën: behandeling, ervaringen delen, een andere kijk op… en voeding. Qua behandeling kunnen bezoekers deelnemen aan Schematherapie, rTMS en Mindfulness. Loes Koot benadert in haar workshop depressie vanuit ‘systemisch perspectief’. Naast een workshop Tacoyo, kunnen bezoekers ook deelnemen aan de workshop ‘Eten tegen depressie’ van Galit Hahn. Haar motto: ‘Make the kitchen een healing place’.

Elkaar supporten

Bezoekers kunnen tijdens de Publieksdag volop kennismaken met de supportgroepen van de Depressie Vereniging. Verschillende gespreksbegeleiders van het landelijk netwerk zullen erover vertellen en gaan met deelnemers in gesprek. Ervaringen delen als naasten kan ook met Marit Weerheijm, de regisseur van de film ‘Grijs is ook een kleur’. Hoe is het als iemand waarvan je houdt depressief is en weer thuis komt wonen na een zelfmoordpoging? Marit ontving verschillende prijzen voor de film en werd filmtalent 2018 bij de Volkskrant.

Debat ‘Antidepressiva, een zegen of een last?’

De dag sluit af met een debat onder leiding van Astrid Feiter over het gebruik van antidepressiva. Wat leeft er onder gebruikers? Met medewerking van onder andere professor Claudi Bockting, psychiater Eric Ruhe, voormalig hoofdredacteur van het Geneesmiddelenbulletin Dick Bijl, Mijnmedicijn.nl, een huisarts en apotheker.

Programma/aanmelden

Voor het programma en aanmelden zie www.depressievereniging.nl/publieksdag. De toegang is gratis voor leden van de Depressie Vereniging. Het tarief voor niet-leden is 15 euro per persoon (inclusief koffie, thee en lunch). De Publieksdag wordt mede mogelijk gemaakt door Zilveren Kruis.

 

Dit bericht is 3581 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail