Psychische aandoeningen worden de ‘volgende golf’ van de COVID-19-pandemie

Facebooktwitterlinkedinmail

20 april 2020 – De sociale isolatie tijdens de COVID-19-pandemie zal leiden tot een verslechtering van de psychische gezondheid van mensen, zeggen experts. Een epidemioloog zegt dat sociaal isolement kan leiden tot een reeks psychische problemen, aangezien mensen het vooruitzicht hebben maandenlang onder de huidige COVID-19-beperkingen te leven.

Sandro Galea, decaan van de School of Public Health van de Universiteit van Boston, zegt dat zowel het isolement als de onzekerheid over hoe lang het zal duren en hoe de pandemie zich zal ontwikkelen, allemaal kunnen bijdragen tot meer angst.

‘Wij mensen zijn uiteindelijk sociaal. We zijn sociale wezens en we hebben interactie – fysiek en sociaal – met anderen nodig.De angst is groot. Iedereen weet vooral dat financiële problemen altijd een uitdaging vormen voor individuen, gezinnen.”

Galea, die de effecten van quarantaine heeft bestudeerd tijdens de SARS-epidemie in Toronto, zegt dat isolatie kan bijdragen aan een reeks psychische stoornissen zoals angst en depressie, maar ook kan leiden tot zwaardere consumptie van drugs en alcohol, en zelfs tot posttraumatische stressstoornissen.

Mensen met een voorgeschiedenis van psychische aandoeningen lopen een groter risico
Galea zegt dat mensen met een voorgeschiedenis van  en andere gemarginaliseerde mensen meer risico lopen te worstelen met de huidige status-quo, maar dat pandemiegerelateerde stressfactoren zoals baanverlies en zorg voor risicokinderen en ouders nog meer mensen in gevaar kunnen brengen . Hij zegt dat het cruciaal is om mensen voor te lichten over hun risico op psychische aandoeningen.

“Ik denk dat het eigenlijk heel belangrijk is dat we erkennen dat psychische aandoeningen de volgende golf van deze COVID-19-pandemie zullen zijn en ik denk dat het erg belangrijk is dat we psychische aandoeningen de-stigmatiseren.”

Bron / origineel artikel : cbc.ca

 

Dit bericht is 5910 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail