Prins William lanceert website voor psychische gezondheid op het werk

Facebooktwitterlinkedinmail

17 september 2018 – Prins William van Groot-Brittannië lanceert een website om psychische gezondheid op het werk te verbeteren. De nieuwe website is nodig omdat uit een enquête blijkt dat 48% van de Britse werknemers in hun huidige baan psychische problemen heeft ondervonden.

Het onderzoek onder 44.000 werknemers van  Mind toonde aan dat van werknemers die leden aan psychische problemen, slechts de helft het probleem met hun werkgever heeft besproken. Een Deloitte-onderzoek dat in 2017 werd gepubliceerd, toonde aan dat psychische problemen de Britse werkgevers elk jaar tussen de 33 miljard en 42 miljard pond kosten.

“Nu is het tijd voor een stapsgewijze verandering in hoe we denken over psychische gezondheid op het werk. Alle werkgevers moeten er een focus op maken en hun personeel ondersteunen”, zei Paul Farmer, de hoogste baas van MIND. “We weten dat werkgevers meer willen doen en ze beginnen te zien dat  psychische gezondheid een prioriteit moet zijn, maar ze weten vaak niet waar ze moeten beginnen.”

De nieuwe website Mental Health at Work  zal dat veranderen “, voegde Farmer toe.
De website biedt documenten, podcasts en blogs en stelt gebruikers in staat om hun zoekopdrachten op sector aan te passen. De lancering van de website  volgt na het eerdere werk van Prins William voor de psychische gezondheidsactie Heads Together, die hij in 2016 lanceerde met zijn broer, Prins Harry.
Hij zei tijdens een evenement in maart dat “werk een groot gevoel van vervulling kan bieden, maar het soms een belangrijke bron van stress kan zijn en een negatieve invloed kan hebben op onze psychische gezondheid.”

The Duke and Duchess of Cambridge and Prince Harry launched the Heads Together campaign in 2016.

Een onderzoek datdinsdag werd vrijgegeven door de Confederation of British Industry (CBI) waarschuwde dat de omvang van de uitdaging op het gebied van geestelijke gezondheidszorg in Groot-Brittannië “aanzienlijk en groeiend” is.Het heeft vastgesteld dat vijf miljoen werknemers in Groot-Brittannië dit jaar een probleem met hun psychische gezondheid zullen ondervinden

Bron: cnn.com

 

Dit bericht is 5189 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail