Podcast: Hoe hou je je brein gezond? – met hoogleraar Erik Scherder

Facebooktwitterlinkedinmail

24 augustus 2020 – In de podcast Gezond Gesprek  gaat presentator Karine Hoenderdos in gesprek met gasten over verschillende thema’s die allemaal te maken hebben met gezondheid, eten, bewegen, ouder worden en jong blijven. Erik Scherder is hoogleraar neuropsychologie, staat bekend als de “beweegprofessor” én hij heeft een missie: ons brein zo lang mogelijk gezond houden. Hoe dat moet? In deze podcast legt hij dat uit!

Onthoud alvast de belangrijkste drie boodschappen van Erik Scherder. Ten eerste is dat om vaak het zitten te onderbreken. Het tweede is om dagelijks minstens een half uur onafgebroken te bewegen. En de derde boodschap van Scherder is: doe moeite. Verder vertelt hij waarom de corona-pandemie het belang van bewegen groter maakt dan ooit – en hoe de complete regering dat gaat oppakken. Dus pak een koptelefoon, kom in beweging en luister intussen naar deze interessante podcast!

Gezond Gesprek wordt gepresenteerd door Karine Hoenderdos en geproduceerd door Jonne Seriese namens Dag en Nacht Media. De tune is van The Yearlings. Abonneren op Gezond Gesprek kan via Itunes. En natuurlijk kun je (en dat vinden we fijn!) een recensie achterlaten.

Bron: shows.acast.com 

Dit bericht is 4931 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail