Pameijer ontwikkelt reintegratie traject Mentale trainingen

Facebooktwitterlinkedinmail

werk, reintegratie

22 november 2016 – Pameijer biedt in de gemeente Rotterdam het leer- en ontwikkeltraject ‘Mentale trainingen’, waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in 6 weken tijd werken aan hun re-integratie. Het reintegratie traject ondersteunt bij het maken van noodzakelijke stappen op weg naar werk.

Leer- en ontwikkeltraject 

Het traject bestaat uit 4 modulair opgebouwde trainingen en bereidt de deelnemers voor op terugkeer naar de arbeidsmarkt. De deelnemers zijn Rotterdammers die door de Sociale Dienst zijn doorverwezen. Afhankelijk van hun individuele situatie volgen zij een training gericht op leefstijl en vitaliteit, herstel en empowerment, een werk WRAP en focus om het geleerde vast te kunnen houden.

Kleine stappen zetten 

Deelnemers hebben vaak al veel tegenslagen in hun leven gehad, voelen zich sociaal geïsoleerd en hebben weinig zelfvertrouwen. Ze leren om reële doelen te stellen en worden gestimuleerd om kleine stappen te zetten. Zo zijn er deelnemers die voor het eerst sinds jaren weer buiten hun eigen wijk durven komen, of die samen met andere deelnemers afspreken om dingen te doen. Stappen die nodig zijn om uiteindelijk weer terug te keren in een werksituatie. Bij alle trainingen zijn ervaringsdeskundigen betrokken.

Onderscheidend 

Wat maakt dat mensen, die vaak al jarenlang in een uitzichtloze situatie verkeren, in 6 weken tijd daadwerkelijk stappen zetten? Tjade Rouw, mede-ontwikkelaar van het leer- en ontwikkeltraject: “Oprechte aandacht. Het gevoel daadwerkelijk gehoord te worden. Zodra mensen dat ervaren, zie je ze letterlijk en figuurlijk in beweging komen .”

Layla Tasseron, deelnemer van de training ‘leefstijl en vitaliteit’: “Ik heb al veel hulptrajecten gevolgd. Daar werd altijd vanuit labeltjes gedacht. Dit is de eerste training waar ik nou echt wat aan heb gehad en waardoor ik stappen maak.”

Bron: ggznederland.nl

Dit bericht is 3032 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail