Zet de mentaal gezonde werkvloer hoog op de agenda!

Facebooktwitterlinkedinmail

10 juni 2021 – Schriftelijk verzoek  van de Nederlandse ggz aan nieuwe kabinet om een ontwikkelprogramma voor het versterken van mentale gezondheid op de werkplek.

De Nederlandse ggz roept samen met AWVN, MIND, Cedris, Valente en Samen Sterk zonder Stigma een volgend kabinet op mentale gezondheid op de werkvloer hoog op de agenda te zetten. Per brief vragen we het nieuwe kabinet om een ontwikkelprogramma voor het versterken van mentale gezondheid op de werkplek, het tijdig signaleren van psychische klachten en het voorkomen van uitval. Daarnaast roepen we op tot het wegnemen van systeembarrières bij de terugkeer naar werk vanuit een uitkering voor mensen met – al dan niet blijvende- psychische klachten.

De Nederlandse ggz is samen met genoemde en andere organisaties partner in het convenant Sterk door Werk 2021-2024. Vanuit dit convenant is recent Hoofdzaak Werk van start gegaan, een plan waarin wordt gewerkt aan arbeidsreïntegratie voor mensen met een psychische kwetsbaarheid die een uitkering ontvangen. Het doel van Hoofdzaak Werk is 1400 duurzame betaalde banen per jaar binnen de 35 arbeidsmarktregio’s vanaf 2023. Voor meer informatie e-mail naar: Mieneke Kwist, netwerkcoördinator Mentale gezondheid, mkwist@denederlandseggz.nl

Bron: denederlandseggz.nl

Dit bericht is 1991 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail