NVA luidt noodklok over toename zelfverminking, agressie en angst

Facebooktwitterlinkedinmail

19 april 2020 – De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) maakt zich grote zorgen  over de psychische gezondheid van mensen met autisme en een verstandelijke beperking die in een zorginstelling leven. Zij hebben hun familie al wekenlang niet meer gezien. Daarbij is ook de vertrouwde structuur weg en zijn er nieuwe regels  zo meldt het AD.

De signalen die de NVA ontving aan de hand van een enquete onder ouders en naasten ontvingen zijn uiterst zorgwekkend. De familie ziet een toename van angst, depressie, eenzaamheid, stress, zelfverminking en agressie.  Dit wordt niet alleen veroorzaakt door het gebrek aan contact maar ook met name door het wegvallen van de voor deze groep zo belangrijke dagstructuur, zoals de dagbesteding buitenshuis.

De NVA heeft veel begrip voor de huidige strenge coronamaatregelen, maar vindt dat de huidige situatie voor deze doelgroep niet nog veel langer kan duren . De NVA doet een oproep aan de regering en de Tweede Kamer om mee te denken over een manier waarop het leed op korte termijn verlicht kan worden.

Bron: ad.nl

Dit bericht is 3043 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail