NVA-ambassadeur Marc Evers gaat weer voor medailles op de Paralympics

Facebooktwitterlinkedinmail

24 augustus 2021 – Vandaag zijn de Paralympics in Japan begonnen. NVA-ambassadeur Marc Evers zwemt in Tokio vier nummers: 100 meter vlinderslag, 100 meter rugslag, 100 meter schoolslag en 200 meter wisselslag. Autisme.nl interviewde hem over de Spelen.

In 2012 won Marc al een gouden en een bronzen medaille bij de Paralympische Spelen van Londen. In Rio veroverde hij in 2016 goud, zilver en brons. Nu is de 100 meter vlinderslag voor het eerst een Paralympisch nummer. ,,Maar die medaille zal ik niet winnen. De concurrentie is heel sterk. Ik zal al blij zijn als ik de finales haal”, zegt hij. Hoewel hij altijd energie krijgt van het publiek, is hij heel nuchter over het ontbreken van supporters. “Het is niet anders.”

Focussen

Op 29 juli is hij met zijn team  vertrokken naar een trainingskamp in Turkije. “Daarna gaan we gelijk door naar Tokio, dus ik kom pas na de Spelen weer thuis.”

Hij maakt van zijn beperking zijn kracht, vertelt hij in onderstaande reportage. Door zijn autisme kan hij zich heel goed focussen op de trainingen. En hij denkt ook alvast voorzichtig over zijn leven ná de Spelen. Zijn ouders blikken terug op wat hij allemaal heeft bereikt.

Bron: autisme.nl 

Meer over autisme weten? 

Het jaarlijks congres over autisme op 18 november draait dit keer om veelvoorkomende misverstanden en dilemma’s over autisme.

Bekijk hier de informatie over het congres>>

Dit bericht is 3136 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail