Nieuw expertisecentrum voor Integrale Psychogeriatrie

Facebooktwitterlinkedinmail

Ouderenmishandeling, psychogeriatrie

4 mei 2016 Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg en Proteion bundelen hun kennis over zorg en wonen voor ouderen met ernstige gedragsproblemen in een nieuw Expertisecentrum voor Integrale Psychogeriatrie. De twee woongroepen in het expertisecentrum openen dit voorjaar in Venray.

Nieuw zorgcentrum voor dementerende ouderen met gedragsproblemen

Vincent van Gogh en zorgorganisatie Proteion starten dit voorjaar samen een unieke woon- en behandellocatie. In het gezamenlijke expertisecentrum komt de kennis over crisisopvang en de behandeling van complexe gedragsproblematiek van Vincent van Gogh samen met de ervaring met kleinschalig wonen voor dementerende ouderen van Proteion.

Het expertisecentrum wordt gevestigd aan de Overloonseweg 6 in Venray en richt zich op ouderen die in combinatie met dementie ook zeer ernstige gedragsproblemen hebben. Dit zijn mensen die behandeling, extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Cliënten vanuit het verzorgingsgebied Noord- en Midden-Limburg kunnen hier worden opgenomen vanuit thuis, het ziekenhuis of een regulier zorgcentrum, maar ook vanuit een crisisopname bij Vincent van Gogh. In de eerste maanden ligt de focus met name op de behandeling van de gedragsproblemen, het tweede deel is gericht op gewennen in een woongroep en doorstroom naar huis of een regulier verpleeghuis. Het expertisecentrum heeft geen permanente bewoners.

Naast een vaste kern van medewerkers vanuit beide organisaties krijgt het Expertisecentrum voor Integrale Psychogeriatrie een flexibel team dat rouleert vanuit alle Vincent van Gogh- en Proteion-locaties. Hierdoor kan de kennis zich als een olievlek verspreiden over de organisaties.

persbericht

 

Dit bericht is 3284 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail