Niet gediagnosticeerde ADHD kan probleem zijn onder studenten

Facebooktwitterlinkedinmail

Technology-stress, ADHD
24 februari 2016 – Als student is het leven hectisch, snel en stressvol. Sommige studenten kunnen zich moeilijk concentreren, vertonen wisselend gedrag, prikkelbaarheid of stemmingswisselingen.  Dit kunnen tekenen zijn van een groter probleem: niet gediagnosticeerde ADHD. 

ADHD is een van de meest voorkomende neurologische stoornissen bij kinderen en de symptomen lopen door tot in de adolescentie en volwassenheid, volgens de National Institute of Mental Health. Symptomen bij kinderen zijn onder andere moeite met concentratie en aandacht, moeite met het beheersen van gedrag en, meest voorkomend, hyperactiviteit.

ADHD is een genetische aandoening, zei Russell A. Barkley, klinisch professor in de psychiatrie aan de Medische Universiteit van South Carolina en auteur van “Taking Charge of Adult ADHD.” Ongeveer 65-75 procent van ADHD gevallen het gevolg zijn van erfelijkheid, het resterende deel ontwikkelt ADHD door middel van een bepaalde gebeurtenis die ontwikkeling van de hersenen beïnvloedt. Er zijn kinderen bij wie de aandoening niet wordt vastgesteld, en dus niet behandeld, en die als volwassenen veel problemen ervaren aldus Barkley.

“Volwassen ADHD komt voor bij ongeveer 3-5 procent van de volwassenen. Het is iets lager dan bij kinderen (7-8 procent), omdat sommige kinderen het ontgroeien of op zijn minst een vermindering van hun symptomen hebben, “zei Barkley. “Volwassenen met onbehandelde ADHD hebben een verhoogd risico op problemen op veel levensterreinen, niet alleen studie maar ook later in hun werk.”

Samen met ADHD, heeft 80 procent van deze volwassenen ook last hebben met extra aandoeningen, zoals angst, depressie, leerstoornissen, antisociale persoonlijkheid stoornissen en middelengebruik. Ongeveer 50 procent heeft twee of meer bijkomende aandoeningen.

Bron: ballstatedailey.com

 

Dit bericht is 3037 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail