NedKAD publiceert een factsheet over gebruik van antidepressiva bij depressie

Facebooktwitterlinkedinmail

11 mei 2017 – Waarom deze factsheet? De afgelopen maanden zijn antidepressiva veelvuldig in het nieuws geweest. Uit de berichtgeving is gebleken dat vaak de feitelijke kennis over het gebruik en de werking van antidepressiva ontbreekt. Daarom heeft het Nederlands Kenniscentrum Angst en Depressie een factsheet opgesteld over het gebruik van antidepressiva bij depressie.

Auteurs zijn de psychiaters Eric Ruhé, Jan Spijker en Christiaan Vinkers. In de factsheet staat samengevat wat uit onderzoek gebleken is over de effectiviteit en de bijwerkingen van antidepressiva. Ook wordt ingegaan op de vraag wanneer antidepressiva kunnen worden voorgeschreven en wanneer ermee te stoppen. Tot slot worden enkele kritische kanttekeningen geplaatst bij de kennis over antidepressiva.

Voor wie is de factsheet bedoeld?

Het NedKAD adviseert een ieder die te maken heeft met gebruik van antidepressiva om kennis te nemen van de factsheet. De inhoud is gebaseerd op de huidige kennis. Voornemen is om de factsheet jaarlijks te actualiseren met nieuwe inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.

Lees de Factsheet gebruik antidepressiva tegen depressie

Bron: nedkad.nl

Dit bericht is 3366 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail