De Monitor: Verwarde mensen – deel 4

Facebooktwitterlinkedinmail

27 september 2017 – In De Monitor van zondag 8 oktober dossier Verwarde mensen. Ook het afgelopen jaar waren er weer meer incidenten met verwarde mensen: ruim 75.000. Onder hen een groep van enkele duizenden die gevaarlijk gedrag vertonen. Hoe moeten deze mensen waren geholpen?

Sinds de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg neemt het aantal incidenten met verwarde mensen toe. Ruim 75.000 meldingen kwamen er in 2016 bij de politie binnen, een stijging van 14 procent ten opzichte van vorig jaar. Alleen al dit jaar hebben zeker honderd incidenten met agressieve verwarde mensen de kranten gehaald. Het gaat daarbij om personen die hun huis opblazen of daarmee dreigen, op straat mensen verwonden of zelfs doden.

Uit navraag bij 45 Veiligheidshuizen in Nederland denkt men dat het gaat om 3.000 tot 5.000 personen in Nederland die als gevolg van een psychische aandoening gevaarlijk gedrag vertonen. Wie zijn deze verwarde mensen, hoe worden ze begeleid en is de hulp die geboden wordt voldoende?

Bron: kro-ncrv.nl

Dit bericht is 7068 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail