Minddistrict maakt implementatie e-health in de GGZ makkelijk met toolkit

Facebooktwitterlinkedinmail

MD_consumenten_training
19 november 2015 – Cliënten online zorg bieden: veel zorgverleners en instellingen willen dat graag. Bijvoorbeeld om betere zorg te kunnen leveren, of om service aan cliënten te verhogen. Maar de implementatie van e-health is vaak een struikelblok. Minddistrict lanceert een nieuwe toolkit die behandelaren en teamleiders helpt om online zorg succesvol en gemakkelijk kunnen implementeren.

Vorig jaar deed Minddistrict in samenwerking met de Gx, een netwerk van negen innovatieve GGZ-instellingen, en met de financiële steun van ZonMw een grootschalig onderzoek naar de implementatie van e-health. Op basis van die resultaten is deze nieuwe methode ontwikkeld.

Grootste onderzoek implementatie van e-health in de GGZ

Nooit eerder werd er zo’n grootschalig onderzoek naar de implementatie van e-health in de GGZ gedaan. Hiervoor zetten Minddistrict en de Gx samen een enquête uit onder 9 verschillende GGZ-instellingen en bijna 700 behandelaren. Met een kleiner aantal behandelaren zijn diepte-interviews gehouden. Ook werden focusgroepen georganiseerd: bijeenkomsten met behandelaren van Gx-instellingen waarin de toolkit werd uitgewerkt.

De resultaten

Op basis van de resultaten van het onderzoek werd niet alleen de toolkit ontwikkeld, maar werd ook een infographic ontworpen. De infographic laat op een toegankelijke manier zien hoe e-health eigenlijk wordt gebruikt in de zorg. Zo blijken behandelmodules het populairste onderdeel van online zorg te zijn, is tijd wel een factor bij de implementatie van e-health maar niet bij opschaling, en snapt 94% van de ondervraagde zorgverleners het nu van e-health. Bekijk de resultaten in de infographic hieronder.

Op weg naar online zorg met toolkit

Bij het implementeren van e-health in de zorg is het essentieel dat behandelaren en teams het gebruik ervan eerst zelf in hun dagelijkse praktijk hebben opgenomen. De toolkit is bedoeld om professionals in de zorg hierbij te helpen. De toolkit is heel praktisch en speciaal voor professionals en hun teams ingericht. Hoewel de methode hoofdzakelijk bedoeld is voor degenen die nooit eerder met e-health hebben gewerkt, kan de methode ook gebruikt worden als doorstart. Professionals kunnen namelijk zelf kiezen welke onderdelen ze willen volgen. De toolkit is in de 1e versie beschikbaar en aan te vragen bij Minddistrict.

Neem voor de toolkit contact op met info@minddistrict.nl

implementatie ehealth

Bron: minddistrict.com

Dit bericht is 2837 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail