MIND Ypsilon, Anoiksis en Socialrun starten crowdfunding voor Quarantainer

Facebooktwitterlinkedinmail

13 mei 2020 – Stel je voor, je bent psychisch kwetsbaar. Zo kwetsbaar dat je opgenomen bent. Dat is op zichzelf al een heftige ervaring. Maar door corona kun je nu ook je familie en geliefden niet zien, doordat bezoek in de instelling waar je zit, niet toegestaan is. ‘Onbestaanbaar’, vinden MIND Ypsilon, Anoiksis en de Socialrun. De drie organisaties starten een crowdfundingsactie om te zorgen voor een alternatief.

Bert Stavenuiter, directeur van Ypsilon: “De aandacht en zorg voor deze mensen stokt en we krijgen signalen waar we echt niet omheen kunnen. Zo vertelt een moeder ons dat ze haar zoon al weken niet heeft kunnen bezoeken, dat het langzaam slechter met hem gaat. En dat ze hoopt dat hij het gaat overleven. Dat gaat je toch door merg en been?”

De drie organisaties komen daarom in actie en gaan een crowdfunding opzetten om patiënten en familie en geliefden weer samen te brengen. Dat door middel van een zogenaamde Quarantainer: een mobiele ontmoetingsplek zonder dat er fysiek contact plaatsvindt. Uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. Carola van Alphen, voorzitter van Anoiksis: “Het is een plek waar je elkaar weer kunt zien, waar je je verhalen en emoties met elkaar kunt delen, waar je naar elkaar kunt lachen en met elkaar kunt huilen. Weer verbinding kunt maken.”

Crowdfunding

Het laten maken en plaatsen kost 7.500 euro per Quarantainer. Dit geld wordt met behulp van
een crowdfundingsactie bij elkaar verzameld. Het plan is om deze Quarantainer bij minimaal 1 ggz instelling in Nederland te kunnen plaatsen. Maar eigenlijk smaakt het naar meer. Frank Bonekamp, directeur van de Socialrun: “Als wij dit kunnen, kan iedereen het toch? Ik hoop
dat andere organisaties, bedrijven en ggz-instellingen geïnspireerd raken en ons voorbeeld volgen.”

Bron: persbericht

Dit bericht is 2278 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail