MIND Verkiezingspunten: gezond blijven in plaats van beter worden

Facebooktwitterlinkedinmail

12 februari 2021 – MIND verkiezingspunten: Voorkóm psychische problemen met name onder jongeren en investeer in voorlichting en support op scholen.

Begin bij de scholen
Bevorder de mentale gezondheid van kinderen en jongeren door voorlichting en lessen op scholen, van basisscholen tot hogescholen en universiteiten. Door vroeg te investeren in lessen in mentale gezondheid zorgen we ervoor dat kinderen en jongeren op tijd hulp krijgen en besparen we op termijn zorgkosten. Leerkrachten hoeven dit niet per se zelf te doen, maar kunnen het ook uitbesteden. Door zorg- en onderwijsbudgetten samen te voegen kunnen we voorkomen dat kinderen met psychische aandoeningen thuis zitten.

Zorg voor integrale preventie met concrete doelen
Sluit een Nationaal Preventieakkoord GGZ. Betrek daarbij niet alleen partijen binnen de ggz en gemeenten, maar juist ook vertegenwoordigers uit het onderwijs en werkgevers- en werknemersorganisaties. Zo’n akkoord moet gebaseerd zijn op concrete afspraken en meetbare doelen en maatregelen, zoals het aantal lessen mentale gezondheid dat wordt gegeven in het basisonderwijs. Ook de overheid zelf moet moet als werkgever concrete doelen formuleren en maatregelen nemen om de mentale gezondheid van haar medewerkers te bevorderen.

Bron: wijzijnmind.nl  

Dit bericht is 1578 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail