Mensen met een bijzonder talent: autisme 

Facebooktwitterlinkedinmail

8 maart 2017 – Vanaf 10 april a.s. zendt EO de serie ‘Talent: Autisme’ uit. Deze vijfdelige portretserie focust zich op mensen die een vorm van autisme hebben, maar hierdoor ook over een opmerkelijk of een opvallend talent beschikken. Zonder de problemen te verbloemen die deze aandoening met zich meebrengt, brengt de serie de mogelijkheden in beeld die de mensen met deze beperking hebben. Een serie vol fascinerende en verrassende portretten van mensen met een bijzonder talent: autisme.

Opmerkelijke verhalen
In de afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor de specifieke kwaliteiten en talenten die mensen met autisme hebben. Zo is een groeiend aantal bedrijven specifiek op zoek naar werknemers met autisme en zijn er zelfs uitzendbureaus voor werknemers met autisme. Voortbordurend op deze trend focust ‘Talent: Autisme’ zich op de specifieke en soms opmerkelijke talenten van deze mensen. De portretserie volgt vijf mensen in hun dagelijks leven en laat zien hoe zij met hun autisme omgaan en hoe hun omgeving erop reageert. Een serie vol opmerkelijke verhalen: hoe slagen deze mensen erin van hun beperking juist een kracht te maken?

‘Talent: Autisme’, van 10 t/m 14 april a.s. om 22.45 uur op NPO 2

Zo ontmoeten we in de eerste aflevering Ariën van Oord. Zijn vergaande fascinatie voor scherpe voorwerpen heeft Ariën tot de beste scharenslijper ter wereld gemaakt. Hij reist de hele wereld af door zijn uitzonderlijke vakmanschap. Forensisch patholoog Frank van der Goot, bekend van tv, behoort tot de absolute top in zijn bijzondere beroepsgroep. In de tweede aflevering van ‘Talent: Autisme’ laat hij zien hoe autisme hem helpt in zijn werk: “Mijn extreme focus en gebrek aan empathie zorgt ervoor dat ik de dood op een professionele en klinische manier kan benaderen.”

De Autismeweek
De serie ‘Talent: Autisme’ is ontwikkeld in het kader van de Autismeweek (van 1 t/m 8 april).
In deze week is er aandacht voor de ongeveer 190.000 mensen met autisme in ons land.

Bron: eo.nl

Dit bericht is 18361 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail