Meer dan de helft van de kinderen vindt zichzelf telefoonverslaafd

Facebooktwitterlinkedinmail

29 maart 2023 –  Ruim de helft van kinderen van 9 tot en met 13 jaar vindt van zichzelf dat ze telefoonverslaafd zijn.   Dit blijkt uit onderzoek van het bureau No Ties in opdracht van het NOS Jeugdjournaal. Meer dan 500 kinderen vulden de enquête in.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de kinderen regelmatig het gevoel heeft dat ze even hun mobiel moeten checken en hun telefoon moeilijk kunnen wegleggen.  8 op de 10 kinderen vindt van zichzelf dat ze vaak langer op hun telefoon te zitten dan gedacht. Vooral YouTube, TikTok, Instagram, Snapchat en WhatsApp zijn bij de kinderen populair.

Op school en bij de kinderen zijn er vaak regels over het gebruik van de telefoon. Zo mogen drie op de vier kinderen thuis niet altijd op hun mobiel en hebben de helft van de kinderen afspraken over maximale schermtijd. De meeste kinderen mogen hun telefoon niet gebruiken bij het eten of ’s nachts op hun slaapkamer.

Ook op school kunnen kinderen hun telefoon niet altijd gebruiken. De meeste  kinderen vinden het een goed idee te vinden om je mobiel in te leveren tijdens schooltijd.

Bekijk hier het item over telefoonverslaafd van het NOS jeugdjournaal 

Bron: nos.nl

Dit bericht is 1050 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail