Mascha, die zelf een burn-out heeft gehad, ontwikkelde eigen methode

Facebooktwitterlinkedinmail

15 september 2017 – Jaren geleden kampte Mascha Mooy met een burn-out. De hulp die ze kreeg bleek verre van effectief. Uiteindelijk ontwikkelde ze een eigen methode, om binnen honderd dagen beter te zijn. Wetenschappelijk bewezen is het niet, maar Google wilde er graag eens met haar over praten, zo meldt RTLZ.

In honderd dagen van een burn-out terug op de werkvloer. Iets waar werkgevers maar wat blij mee zijn. Een gemiddelde burn-out duurt ruim twee keer zo lang, terwijl de baas moet doorbetalen. Die zijn volgens Mooy maar wat blij met haar methode, die veel geld kan besparen.

Bye Bye Burnout

Door haar eigen burn-out wist ze naar eigen zeggen genoeg om andere mensen te helpen. Ze startte haar bedrijf Bye Bye Burnout, waar werkgevers kunnen aankloppen om ziek personeel zo snel mogelijk weer aan het werk te krijgen.

Dat doet ze door mensen met een burn-out een zeer intensief programma te geven dat precies honderd dagen duurt. Daarin krijgen ze vanaf dag één niet alleen coaching, maar wordt er ook flink geïnvesteerd in beweging. Niet alleen mentaal dus, maar ook fysiek.

Strenge en directe aanpak

Mooy is direct en streng, en dat is precies waarom de methode volgens haar zo goed werkt. “Ik zeg tegen mensen dat ze moeten gaan wandelen. Ik zorg dan dat ik via track and trace iemand kan volgen. Zo zie ik of iemand wel of niet loopt. Of ik zeg dat iemand gewoon eerder naar bed moet gaan. Dat directe werkt heel goed.”

Lees meer en de belangstelling van zelfs Google voor haar methode op rtlz.nl

Dit bericht is 6699 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail