MARIO vragenlijst voor ouders met een stemmingsstoornis en hun kinderen

Facebooktwitterlinkedinmail

22 april 2017 – Ben je een ouder met een stemmingsstoornis of heb je een ouder met een stemmingsstoornis? Dan hebben onderzoekers van GGZ InGeest je hulp nodig.

Waarom deze vragenlijst?

Het is bekend dat kinderen die één of meerdere ouders met een stemmingsstoornis hebben, een verhoogd risico hebben om zelf een stemmingsstoornis te ontwikkelen, maar we weten ook dat bepaalde factoren kinderen kunnen beschermen tegen een stemmingsstoornis. Momenteel zijn onderzoekers bezig met de voorbereiding van een nieuw Nederlands onderzoek over dit onderwerp, de MARIO studie over stemming en veerkracht. Bij deze voorbereiding willen zij graag families betrekken waarvan een van de ouders een stemmingsstoornis heeft (depressie of bipolaire stoornis), en waarvan minimaal één kind tussen de 12 en 30 jaar is. 

Wat willen we weten?

Door een aantal vragen te stellen aan ouders met stemmingsstoornis en aan kinderen van ouders met een stemmingsstoornis, willen we graag meer te weten komen over 1) of ouders hun kinderen over hun stoornis vertellen, 2) of er aandacht voor de kinderen is in hun behandelingstraject, en 3) of ouders het goed zouden vinden om hun kinderen te laten screenen op mogelijke problemen en om hun kinderen deel te laten nemen aan preventieve trainingen.

Wie kan meedoen?

Bent u een ouder met een stemmingsstoornis (depressie en/of bipolaire stoornis), en heeft u tenminste één kind tussen de 12 en 30 jaar?  Ga dan naar: https://ggz.premiumsurvey.datacoll.nl/nq.cfm?q=AA30169B-E5C7-4E68-B70E-B8E400D15E7F

Heeft één van je ouders een stemmingsstoornis (depressie en/of bipolaire stoornis) en ben je tussen de 12 en 30 jaar?  Ga dan naar: https://ggz.premiumsurvey.datacoll.nl/nq.cfm?q=DA5FABF1-69A1-4088-8641-E42C112BAAF8

Aanvullende informatie

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 3-7 minuten. De antwoorden die u geeft worden uiteraard volstrekt vertrouwelijk behandeld en uw gegevens worden anoniem verwerkt.

Mocht u vragen hebben over dit onderzoek, dan kunt u contact opnemen met Dr. Dominique Maciejewski (email: mario@ggzingeest.nl of telefoon: 020-7884531).

MARIO studie naar stemming en veerkracht

Prof. Brenda Penninx, Prof. Manon Hillegers, Dr. Dominique Maciejewski

Contact: mario@ggzingeest.nl

Bron: persbericht

Dit bericht is 8306 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail