Maatwerkregeling coronakosten voor zorgaanbieders langdurige zorg

Facebooktwitterlinkedinmail

3 augustus 2020 – Zorgkantoren mogen de tweede helft van het jaar maatwerkafspraken maken met zorgaanbieders in de langdurige zorg over coronakosten. De Nederlandse Zorgautoriteit heeft dit mogelijk gemaakt door aanpassing van de regelgeving. De maatwerkafspraken zijn een aanvulling op de reguliere steunmaatregelen die uiterlijk 1 september aflopen. Zorgkantoren zien dat nog niet alle zorgaanbieders de zorg volledig kunnen hervatten door corona. Zij zijn daarom blij dat ze de aanbieders die dat nodig hebben nu langer kunnen ondersteunen.

Lees ook het interview van Waardigheid en Trots met Caro Verlaan (CZ Zorgkantoor) en Dirk Wolbers (Zorgkantoor DSW) over de steunmaatregelen voor aanbieders in de langdurige zorg in coronatijd.

Nu de corona-uitbraak over het hoogtepunt heen is en zorgaanbieders stilgelegde zorg weer opstarten, lopen de reguliere steunmaatregelen af voor zorgaanbieders in de langdurige zorg. De eerder getroffen regeling voor vergoeding van doorlopende kosten voor de intramurale gehandicaptenzorg en ggz geldt tot 1 augustus 2020. De intramurale ouderenzorg kan tot 1 september 2020 compensatie krijgen. Zorgkantoren willen met hun steunmaatregelen de continuïteit van zorg, ook na de corona-crisis, zekerstellen.

Uitzonderingen mogelijk
Niet alle zorgaanbieders zijn in staat om binnen deze periode de zorg weer volledig op te starten, bijvoorbeeld omdat zij te maken hebben met een nieuwe uitbraak van het virus in hun organisatie. Deze zorgaanbieders kunnen de kosten die zij daardoor moeten maken uiterlijk tot 1 januari 2021 vergoed krijgen. Aanbieders van dagbesteding kunnen een vergoeding krijgen als zij door de 1,5 meter-maatregelen minder cliënten kunnen opvangen. Zorgkantoren en de NZa verwachten dat het om uitzonderingen gaat. Zij hebben daarom gekozen voor een, maatwerkregeling waarbij zorgaanbieders specifieke afspraken maken met hun zorgkantoor.

Bron: zn.nl 

Dit bericht is 1377 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail