Leidse Lonneke schrijft boek over ‘dansen’ met bipolaire stoornis

Facebooktwitterlinkedinmail

2 april 2021 – Hoe blijf je positief ondanks een bipolaire stoornis en suïcidale gedachten? Daarover gaat het debuutboek ‘Dansen’ van Lonneke Tomas, vrijwilliger bij Lumen Holland-Rijnland. Lonneke (rechts op de foto) overhandigde dinsdag 30 maart, op World Bipolar Day, het eerste exemplaar aan Lumen-voorzitter Roos van Gelderen.

Lonneke Tomas (1984) uit Leiden beschrijft in ‘Dansen’ hoe het voor haar is om te leven met een bipolaire stoornis. Lonneke: “Dansen betekent voor mij: leven met storm in mijn hoofd, mezelf staande houden en dingen positief blijven zien. Mijn boek begint met het besef: ik moet dansen of ten onder gaan. Ik beschrijf hoe ik door de jaren heen meer lichtpuntjes zie, steeds meer zonnestraaltjes. En uiteindelijk heb ik in 2019 de keuze gemaakt voor het leven, besloten om te vechten tegen mijn suïcidale gedachten.”

Met haar boek wil Lonneke inzicht geven in hoe een depressie voelt en hoe het is om opgenomen te worden. Lonneke: “Het is niet makkelijk, maar je kan er wel mee leven.” En ze geeft in haar boek tips aan lotgenoten over omgaan met zware periodes. Zoals: ga toch naar buiten ook al heb je geen zin. En probeer je te verwonderen, ook al lukt het niet om te genieten. Lonneke: “Kijk bijvoorbeeld eens uitgebreid naar een bloem of voel hoe de zon op je lichaam schijnt.”

Het boek van Lonneke is te koop via haar website:  Lonnekes levensdans

Bron: persbericht

Denk jij aan zelfdoding? Je bent niet alleen. Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of bel 113 (lokaal tarief) of 0800-0113 (gratis).

Dit bericht is 2114 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail