Leidraad: een organisatiebrede aanpak van mentale gezondheid op het werk

Facebooktwitterlinkedinmail

20 februari 2024 – De leidraad “Aanpak van mentale gezondheid op het werk” leert je hoe het opzetten van een organisatiebrede bril helpt om een mentaal gezonde organisatie te worden of te blijven. Door deze bril houd je rekening met stadia van mentale gezondheid, niveaus in de organisatie en randvoorwaarden voor succes. De organisatiebrede aanpak en aanbevelingen zijn gebaseerd op de meest recente evidence- en expert-based inzichten zoals omschreven in (inter)nationale richtlijnen. 

De cijfers liegen er niet om: mentale klachten op het werk komen steeds meer voor en de cijfers blijven stijgen. Langdurige mentale klachten kunnen leiden tot verzuim én zijn een behoorlijke kostenpost. Dus verminder verzuim door werkstress en investeer in de mentale gezondheid van werknemers met de organisatiebrede aanpak.

Je zult ook leren dat de perfecte organisatiebrede aanpak niet bestaat. Deze aanpak geeft houvast om keuzes te maken over welke acties nodig zijn, zodat je hier proactief mee aan de slag kunt gaan. We geven aanbevelingen en praktijkvoorbeelden over wat je op elk niveau in de organisatie kunt doen voor de mentale gezondheid. Zie de organisatiebrede aanpak als het vullen van een bingokaart! De kernboodschappen zijn dan ook:

  • Bekijk problemen vanuit een organisatiebreed perspectief
  • Geef proactief en blijvend aandacht aan preventie
  • Begin klein en streef niet meteen naar volledigheid

Download de leidraad hieronder  voor meer informatie en uitleg!

Download in Nederlands: ‘Leidraad: een organisatiebrede aanpak van mentale gezondheid op het werk’
PDF document | 42 pagina’s | 2,6 MB

Bron: arboportaal.nl

Dit bericht is 749 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail