Kortere wachtlijsten en sneller hulp? Zo doe je dat!

Facebooktwitterlinkedinmail

6 januari 2017- Op 13 januari  start een nieuwe training voor psychotherapeuten en psychologen die hun patiënten beter en sneller willen helpen zonder zichzelf in het proces te verliezen zodat zij gezond blijven en hun praktijk kan bloeien.

Ook al vindt iedereen in het veld het onacceptabel, de wachttijden in de GGZ worden steeds langer. Vaak duurt het maanden voordat mensen een eerste gesprek hebben met een behandelaar en hun behandeling überhaupt begint. Dat betekent extra lijden voor hen, voor de omgeving van deze patiënten én voor betrokken hulpverleners.

Volwassenen in psychische nood ervaren wachtlijsten soms zelfs als traumatisch omdat bij hen oude overtuigingen als ‘ik ben niet goed genoeg’ en ‘niemand zit op mij te wachten’ geactiveerd worden. Psychoses, suïcidale gedachten en angsten kunnen de kop opsteken. Ook kan het vertrouwen in de hulpverlening (verder) afnemen.

Therapeut Bregtje de Boer ontwikkelde een effectieve methode om mensen die in haar praktijk komen sneller van hun trauma’s af te helpen. De methode gaat ervan uit dat een trauma een gebeurtenis is waar emotionele lading omheen zit. Deze lading zorgt voor blokkades. Als de emotionele lading geneutraliseerd wordt verdwijnt de blokkade en ervaart de patiënt een gevoel van bevrijding. Bregtje de Boer past deze methode sinds een aantal jaar in haar eigen praktijk toe, en de resultaten zijn zeer goed. Ook bij mensen met zeer zware trauma’s, die al verschillende trajecten gevolgd hebben.

In januari 2017 start een intensieve training voor psychologen en psychotherapeuten die sneller resultaat willen bij hun patiënten zodat hun wachtlijsten afnemen. In het programma leer je werken volgens de zogenaamde Bregtje-methode, een mix van ontwikkelingsgerichte therapieën als Logosynthese, Psychosynthese en inzichten uit de Transactionele Analyse, Mindfulness, EMDR, NLP en Hartcoherentie. Eerst leer je hoe je eigen patronen en projecties van hun emotionele lading ontdoet. Tegelijkertijd en vervolgens leer je hoe je de methode toepast op je patiënt.

Meer informatie over de Bregtje-methode en de training vind je op www.debregtjemethode.nl.

Direct inschrijven voor de training? Stuur een mail naar info@debregtjemethode.nl

Dit bericht is 2919 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail