Kijktip: Zeven tips om coronastress de baas te blijven

Facebooktwitterlinkedinmail

10 juli 2020 – Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) meldde op 7 juli jongstleden dat de gevolgen van de coronacrisis voor de psychische gezondheid van de Nederlandse bevolking vooral negatief zijn: meer zorgen, meer angst, meer stress en meer depressieve gevoelens.

Mensen met een lage opleiding of een migratieachtergrond lopen daarbij meer risico. Om daaraan het hoofd te bieden zijn de overheid en GGZ-instellingen campagnes gestart om het grote publiek daar bewust van te laten worden en hen steun te bieden.

Het zijn adviezen die voor laaggeletterden of anderstaligen niet altijd toegankelijk zijn. Om daaraan tegemoet te komen heeft Steunpunt GGZ Utrecht een korte gesproken animatie gemaakt waarin wordt uitgelegd wat mensen kunnen doen om stress en angst vanwege corona te voorkomen en veerkracht te vergroten.

De animatiefilm is beschikbaar in een Nederlandse maar ook in een Turks gesproken versie en op korte termijn ook in een (klassiek) Arabisch gesproken versie. De verschillende films zijn behalve via de website van het Steunpunt GGZ Utrecht ook beschikbaar op Youtube en Vimeo.

Voor de Nederlands gesproken versie:

Bron: ggzutrecht.nl

Dit bericht is 2233 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail