Jeugdbeleid bij verkiezingen gemeenteraad 2022

Facebooktwitterlinkedinmail

19 augustus 2021 – Politieke partijen leggen momenteel de laatste hand aan hun verkiezingsprogramma. Een belangrijk thema daarin is het lokaal jeugdbeleid. Het Nederlands Jeugdinstituut geeft politieke partijen op grond van beschikbare kennis input voor hun verkiezingsprogramma’s.

De gemeenteraadsverkiezingen van 2022 zijn belangrijk voor kinderen, jongeren en gezinnen. Gemeenten staan in hun lokale jeugdbeleid voor grote uitdagingen. Zo maken steeds meer jongeren gebruik van jeugdhulp en zien gemeenten zich geconfronteerd met grote financiële tekorten op jeugdzorg. Ook corona heeft grote invloed op het leven van kinderen en jongeren, waardoor sommigen in een kwetsbare positie terecht zijn gekomen.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 kunnen inwoners hun stem laten horen over het beleid voor de jeugd in hun gemeente. In hun verkiezingsprogramma’s formuleren politieke partijen hun antwoord op de uitdagingen waarvoor zij staan in het lokaal jeugdbeleid.

Om politieke partijen te helpen een sterk jeugdbeleid in hun gemeente te realiseren, brengt het Nederlands Jeugdinstituut de notitie ‘Ieder kind heeft het recht om kansrijk op te groeien’ uit. Hierin gaat het kennisinstituut in op drie vraagstukken waarmee veel gemeenten in hun lokale jeugdbeleid worstelen. Met als vertrekpunt: waarvan weten we dat het werkt? Politieke partijen kunnen deze notitie gebruiken als inspiratie en toetssteen voor hun verkiezingsprogramma.

Bron: nji.nl

Dit bericht is 1489 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail