Jaarlijks Congres Autisme – editie 2022

Facebooktwitterlinkedinmail

20 augustus 2022 – Op donderdag 24 november 2022 vindt het jaarlijkse congres ‘Autisme’ plaats in Utrecht. Vanaf 1 januari 2023 is er ook de mogelijkheid om dit congres online te bekijken.

Wie autisme heeft, loopt in het dagelijks leven tegen vanalles aan. Dit jaar staat het congres in het teken van bijkomende psychische en psychiatrische problematiek van mensen met autisme. Vanwege hun niet-typische breinfunctioneren, is signalering, diagnostiek, behandeling en begeleiding van deze bijkomende problemen tenslotte een hoofdstuk apart. Hoe maak je in iemands gedrag of belevingen onderscheid tussen de problemen die voortkomen uit enerzijds het autisme van die persoon en anderzijds bijvoorbeeld ADHD, psychotrauma, persoonlijkheidsproblematiek of een stemmingsstoornis? En op welke manier maakt dat uit voor de manier waarop je de persoon met autisme tegemoet treedt, de samenwerking met hem/haar aangaat en begeleiding biedt? Op dit congres hoor je van vooraanstaande sprekers uit wetenschap en praktijk hoe je dat volgens de laatste stand van wetenschap en praktijk kunt doen.  

Meer…

Sprekers

  • Jasper Wagteveld (Nederlandse Vereniging voor Autisme) – Autisme een leven lang anders
  • Dr. Jan-Pieter Teunisse (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) – Levensloopbegeleiding van mensen met autisme
  • Prof. Dr. Jan Derksen (Radboud Universiteit Nijmegen) – AS 1-problematiek en persoonlijkheidspathologie: hoe zit dat en wat kun je hiermee?
  • Dr. Liesbeth Mevissen (Mevissen Psychotrauma) – Psychotrauma en psychotraumabehandeling bij mensen met autisme
  • Dr. Jeroen Dewinter (GGzE) – Seksueel en relationeel welbevinden bij mensen met autisme
  • Dr. Annelies Spek (Autisme Expertise.nl) – ASS/ADHD
  • Drs. Birgitta Kox (Autrinsiek) – Autismespectrumstoornissen en behandeling: het paradigma van de context

Accreditatie, korting en aanmelding

Voor dit jaarlijks congres is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, SKJ, NVvP, Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig Specialisten Register, LV POH-GGZ, Registerplein, ADAP (NVLF), Register Vaktherapie en het Lerarenportfolio.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Bron: persbericht

Dit bericht is 2052 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail