IZA – van zorgakkoord naar daad bij het woord – meld je gratis aan!

Facebooktwitterlinkedinmail

30 januari 2023 Najaar 2022 ondertekenden verschillende partijen uit de zorgketen het Integraal Zorgakkoord (IZA). Het IZA staat vol met ingrijpende plannen om onder andere de mentale gezondheidszorg in de toekomst toegankelijk, betaalbaar en van goede kwaliteit te houden. Maar hoe gaan we ervoor zorgen dat de geformuleerde plannen ook echt een realiteit worden? Op die vragen wordt op 16 februari antwoord gegeven tijdens de Slimme Zorg Estafette: IZA – van zorgakkoord naar daad bij het woord.

De jaarlijkse Slimme Zorg Estafette staat weer voor de deur. Tijdens dit event staan slimme zorg en innovatie elke week centraal in één regio. Ook dit jaar nemen Therapieland en Gezondeboel weer deel aan de Slimme Zorg Estafette. Op 16 februari organiseren zij daarom ‘IZA – van zorgakkoord naar daad bij het woord’.  Meld je gratis aan!

Op deze avond nemen drie inspirerende sprekers je mee in hoe je als organisatie nu al kunt beginnen met het zetten van een stap in de juiste richting. Thema’s uit het IZA, zoals passende zorg, netwerkzorg en digitalisering zullen worden omgezet naar praktische handvatten voor zorgprofessionals en -instellingen.

Sprekers 

Philippe Delespaul
(Hoogleraar Innovatie in de Geestelijke Gezondheidszorg aan de Universiteit van Maastricht)

Samen met onder andere. Jim van Os publiceerde Philippe Delespaul het boek De Goede GGZ dat een radicale verandering in de geestelijke gezondheidszorg voorstelt. Hij weet dan ook als geen ander te vertellen hoe je concrete stappen kunt zetten in een toekomstbestendige organisatie.

Floortje Scheepers
(Psychiater en Hoogleraar Innovatie in de GGZ aan UMC Utrecht)

Floortje houdt zich bezig met verschillende innovatieprojecten waarmee ze de GGZ hoopt te transformeren naar een netwerkorganisatie. Op 16 februari vertelt ze meer over haar visie op netwerkzorg en de netwerkintake.

Zweder Bergman
(Sectorlead GGZ en Product Manager Koppeltaal van Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie)

Digitale trends en ontwikkelingen zien we in alle aspecten van het leven. Veel zorgprofessionals voelen echter weerstand bij het omarmen van digitalisering. Zweder neemt je mee in een aantal stappen die je al kunt nemen: “no-brainers” op het gebied van digitalisering in de zorg. 

Panel
Naast de sprekers zal er een panel aanwezig zijn, bestaande uit onder andere een (oud-)cliënt en een kinder- en jeugdpsychiater. Zij zullen meedenken over de kansen en mogelijkheden van de plannen uit het zorgakkoord. 

Reserveer jouw gratis plek

Luister en praat mee, stel vragen aan de sprekers en laat je bovenal inspireren!

Locatie: Wibar, Leiden of via livestream
Wanneer: Donderdag 16 februari, 19:30 – 21:15
Kosten: Gratis

Dit bericht is 1414 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail