Inzet zorgmedewerkers tijdens uitbraak nieuw coronavirus

Facebooktwitterlinkedinmail
10 maart 2020 – GGZ Nederland komt met advies voor zorgverleners buiten het ziekenhuis: inzet zorgmedewerkers tijdens uitbraak nieuw coronavirus;
Voor iedereen blijven handhygiëne, hoesten in de ellenboog, éénmalig gebruik van papierenzakdoekjes en zo min mogelijk verplaatsen belangrijk.Aanvullend geldt het dringende advies om ‘géén handen te schudden’.
Heel Nederland buiten Noord-Brabant
Heeft een medewerker een risicogebied bezocht of contact gehad met patiënten met een corona infectie én klachten van verkoudheid of hoesten?

Advies:

  • Thuisblijven (uiteraard in overleg met de werkgever) en testen (in overleg met de GGD.

Heeft een medewerker niet een risicogebied bezocht en geen contact gehad met patiënten met een corona infectie én wel klachten van verkoudheid of hoesten? Dan kan je, ook bij klachten, gewoon gaan werken.

Noord-Brabant
Wanneer moeten zorgmedewerkers thuisblijven?
  • Alleen verkoudheid EN/OF hoesten is geen reden om thuis te blijven.
  • Bij verkoudheid EN/OF hoesten EN koorts: thuisblijven, in overleg met werkgever.
  • Koorts is bij >38 graden.

Wanneer kunnen zorgmedewerkers weer aan het werk:

  • Mensen met bovengenoemde klachten moeten thuisblijven tot ze één dag niet meer hoesten en geen koorts hebben.
  • Als familieleden nog klachten hebben mag men wel gaan werken als men zelf één dag niet meer hoest en geen koorts heeft.
Continuïteit
Als de continuïteit in gevaar komt door een groot aantal ziekmeldingen door het coronavirus (COVID-19) overleg dan met de GGD over de mogelijkheid werknemers te testen.
Extra maatregelen
Bij functies waarbij dat mogelijk is wordt tevens geadviseerd om thuis te werken en/ of werktijden te spreiden om contact en verspreiding te beperken. Deze adviezen gelden ongeacht contacten of bezoek aan risicogebieden.

Dit bericht is 11692 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail