Human gaat de strijd aan tegen eenzaamheid. Doe je mee?

Facebooktwitterlinkedinmail
2 augustus 2019 – Eenzaamheid is, naast een aanzienlijk, vooral een groeiend probleem. In aanloop naar de Week tegen Eenzaamheid (1-8 oktober) legt Human in augustus en september de focus op de strijd tegen deze onwenselijke ontwikkeling.
Een samenleving die competitiedrift en individualisering idealiseert, moet niet gek opkijken als steeds meer mensen niet meekunnen en gevoelens van eenzaamheid ervaren. Human gaat de strijd aan tegen deze eenzaamheid. Doe je mee?

Human-programma’s als Goede buren en We zien ons tonen de veerkracht van mensen die de strijd aangaan met eenzaamheid. Met maatschappelijke partners organiseren we bijeenkomsten in het land, waar we praten over wat eenzaamheid is en wat ertegen gedaan kan worden.

Op human.nl bundelen we alle programma’s, artikelen en reportages van Human over eenzaamheid en bieden we handvatten om zelf in actie te komen.

‘Elke maatschappij creëert zijn eigen aandoeningen. Een samenleving die steunt op individualisering en competitiedrift ziet een stijging in mensen die kampen met sociale angst en depressies.’ (Paul Verhaeghe)

De strijd tegen eenzaamheid is een van de belangrijkste speerpunten van Human. In bestaande programma’s als In De Leeuwenhoek, Een nieuwe morgen en De zorgfabriek belichten we vereenzaming van verschillende kanten. Ook voor onze spreekstalmeesters van Brainwash Talks, zoals Dirk De Wachter en Paul Verhaeghe, is het een belangrijk thema.

‘Elkaar in het echt ontmoeten is een fundamentele noodzaak om te kunnen bestaan.’ (Dirk De Wachter)

Nieuwe programma’s

De 6-delige serie We zien ons, die vanaf 27 augustus te zien is op NPO 2, volgt gedurende een jaar de lotgevallen van de bewoners van Lindenheuvel, een wijk in Geleen. Behalve de mijn dreigen nu eveneens de kerk en het traditionele verenigingsleven te verdwijnen. De bewoners doen hun best het tij te keren.

In de documentaire Goede buren (30 september, NPO 2) zien we hoe Ada en Wilma in Rotterdam huisbezoeken afleggen, op zoek naar eenzame ouderen die hulp behoeven.

En in de tweede aflevering van Wat zou jij doen? (10 afleveringen vanaf 1 oktober bij Zapp op NPO 3) vraagt de 11-jarige Ellen zich af of ze met haar overgroot opa kan praten over het verlies van zijn vrouw.

Impacttours

Samen met zijn maatschappelijke partners trekt Human het land in om met burgers en beleidsmakers in gesprek te komen. Rondom Goede buren worden ‘Goede gesprekken’ georganiseerd, en rond We zien ons staan bijeenkomsten in de planning. Zodra de data en locaties bekend zijn worden die op human.nl vermeld.

Hier vind je alle programma’s, artikelen en reportages van Human over eenzaamheid bij elkaar. >>>

Human helpt mens en wereld graag vooruit met programma’s die je verschillende perspectieven laten zien. Een gezonde dosis blikverruiming voor mensen die vragen stellen vóór ze zich een mening vormen.

Bron: persbericht

Dit bericht is 3409 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail