Het aangrijpende levensverhaal van Avicii is vanaf vandaag wereldwijd verkrijgbaar  

Facebooktwitterlinkedinmail

16 november 2021 Kosmos Uitgevers brengt officiële biografie  van de Zweedse dj Avicii oftewel Tim Bergling uit en verwijst in het boek naar de hulpverlening van MIND Korrelatie en 113 Zelfmoordpreventie.

Het is ruim drie jaar geleden dat Tim Bergling, beter bekend als Zweedse top-dj Avicii, overleed. Bergling werd slechts 28 jaar en kampte jarenlang met gezondheids- en verslavingsproblemen. De muziek van Avicii houdt tot op de dag van vandaag stand en zijn tracks zijn populairder dan ooit. Tim’s levensverhaal zal zijn muziek eren, maar ook een eerlijk beeld schetsen over zijn mentale problemen en de keerzijde van succes. Vandaag verschijnt wereldwijd zijn officiële biografie en later deze maand volgen eveneens het ebook en luisterboek.

Muzikant, dj en producer Avicii produceerde de ene wereldhit na de andere, maar had ook ernstige gezondheidsproblemen die veroorzaakt werden door overdadig alcoholgebruik en een verslaving aan zware pijnstillers. Dit beeld kwam pijnlijk duidelijk naar voren in de veelbekeken documentaire Avicii: True Stories die in oktober 2017 op Netflix verscheen. Tim Bergling maakte op 20 april 2018 een einde aan zijn leven.

Onderzoeksjournalist Måns Mosesson schetst, door middel van interviews met Tim’s familie, vrienden en collega’s uit de muziekindustrie, een eerlijk beeld van Tim Bergling en zijn zoektocht in het leven. Dit resulteert in een aangrijpend verhaal over het vinden van je weg in het leven terwijl je te maken hebt met stress, depressie, angst, succes, roem, verslavingen en dat allemaal op jonge leeftijd. Tim Bergling’s aangrijpende levensverhaal is niet alleen interessant voor fans en muziekliefhebbers, maar ook voor mensen die geïnteresseerd zijn in mentale gezondheid.

Over Avicii

Het verhaal van Avicii begon toen hij in 2008 een productie wedstrijd die door Pete Tong werd gehouden wist te winnen. In 2011 vergaarde hij van de ene op de andere dag wereldwijd succes met de progressieve house-instant klassieker ‘LE7ELS’. In het daaropvolgende jaar werd hij de eerste EDM-DJ die een wereldwijde arena-tour aflegde. Avicii verbrijzelde de verwachtingen van wat dansmuziek zou kunnen zijn toen hij de dance-country swing van ‘Wake Me Up’ onthulde op Ultra Music Festival Miami in 2013. Het jaar 2015 had een hoogtepunt moeten zijn voor de producer, maar achter de schermen was het te veel geweest. Stress, angst en ziekte vreten hem weg. Hij had meer dan 800 shows gespeeld. Na een pauze van acht maanden van touren, keerde Avicii in maart 2016 opnieuw terug naar Ultra Miami. Tien dagen later kondigde hij zijn pensionering aan en in de nacht van 28 augustus 2016 speelde Tim Bergling, alias Avicii, zijn laatste show op Ibiza. Op 20 april 2018 maakte Tim een einde aan zijn leven.

In het boek wordt een pagina gewijd aan het werk van MIND Korrelatie en worden lezers gewezen op de hulpverlening van deze hulplijn. Meer informatie is te vinden op www.mindkorrelatie.nl.

Praten over zelfdoding kan bij de hulp- en preventielijn 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of www.113.nl. Praten over stress, depressie, angst en verslaving kan bij hulplijn MIND Korrelatie via 0900-1450 of www.mindkorrelatie.nl

Bron: persbericht

Dit bericht is 3805 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail