Hardlopen tegen depressie op Blue Monday

Facebooktwitterlinkedinmail

4 januari 2017 – Maandag 15 januari 2018 is het weer Blue Monday, volgens de Britse psycholoog Cliff Arnall de meest sombere dag van het jaar. Op deze dag vinden er verschillende MIND Blue Monday Runs plaats in heel Nederland. Dit om aandacht te vragen voor depressie. En om geld op te halen voor betere hulp. Het zijn geen officiële wedstrijdlopen, maar sponsorlopen voor MIND Blue. Kies een locatie bij jou in de buurt!

Waar doe je het voor? Met jouw actie steun je direct mensen met een depressie. Al het ingezamelde geld van deze Blue Monday Run stelt MIND beschikbaar voor het uitbreiden en doorontwikkelen van de supportgroepen van de Depressie Vereniging. In deze groepen vertellen mensen elkaar hoe zij leven met hun depressie. Zo’n groep kan een belangrijke rol (gaan) spelen in iemand zijn of haar leven. Het zorgt voor herkenning en erkenning. En het draagt bij aan herstel.

Op dit moment zijn er al bijna 60 supportgroepen in heel Nederland. Om deze supportgroepen te laten bestaan en uit te kunnen breiden, is geld nodig. Voor € 200,- kan 1 persoon het hele jaar deelnemen aan zo’n groep.

Wat kun jij doen?

Er zijn meerdere opties:

· Natuurlijk kun je lekker zelf mee rennen. Inschrijven is gratis en kan via de link hieronder.

· Of neem het heft in eigen handen en organiseer je eigen run in jouw woonplaats of bij jou in de buurt. Hoe meer MIND Blue Monday Runs, hoe meer aandacht voor depressie en hoe meer we met z’n allen die olievlek kunnen creëren. Interesse? Neem contact op met Iris Nijkamp: iris.nijkamp@wijzijnmind.nl, zij helpt je graag verder.

Bron: wijzijnmind.nl

 

Dit bericht is 3453 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail