Handreiking Zelfmanagement bij Autisme vernieuwd

Facebooktwitterlinkedinmail

22 december 2023 – De succesvolle Handreiking Zelfmanagement bij Autisme is in 2023 vernieuwd! Nieuwe hulpmiddelen zijn toegevoegd, een groot aantal van de hulpmiddelen uit de vorige versie zijn behouden en enkele (verouderde) hulpmiddelen zijn verwijderd. De Handreiking is gratis te downloaden via: www.nipa-autismeproducten.nl.

Voor mensen met autisme door mensen met autisme 
De Handreiking Zelfmanagement bij Autisme is bedoeld voor volwassenen met (een vermoeden van) autisme die meer willen weten over autisme en zichzelf, en daarbij stappen willen zetten in hun eigen ontwikkeling. De handreiking bevat een selectie van boeken, blogs, hulpmiddelen, organisaties en YouTube-kanalen waar de lezer zelf mee aan de slag kan. Hulpverlenende organisaties zijn niet opgenomen.

De suggesties voor hulpmiddelen zijn aangeleverd door mensen met autisme en door zorgverleners die werken met cliënten met autisme. De selectie is gemaakt door mensen met autisme en (ervaringsdeskundige) zorgprofessionals. De selectie is een subjectieve en onvolledige greep uit het grote aanbod dat (online) te vinden is. Het doel van deze selectie is om een antwoord te geven op de vraag ‘Waar te beginnen?’

Selectieproces
Bij de keuze welke hulpmiddelen uiteindelijk een plek in de handreiking hebben gekregen, zijn de volgende criteria gebruikt. De gekozen hulpmiddelen:

  • dragen bij aan zelfinzicht en het zelfmanagement van volwassen met (een vermoeden van) autisme.
  • zijn praktisch in gebruik en kunnen direct ingezet kunnen worden.
  • kunnen specifiek voor autisme zijn maar dat hoeft niet.
  • zijn bij voorkeur aangedragen of aanbevolen door een ervaringsdeskundige/iemand met autisme.
  • zijn bij voorkeur recent.
  • hebben bij voorkeur geen, of slechts een beperkt, commercieel belang.
  • zijn gratis of voor een betaalbaar bedrag verkrijgbaar.

Download de handreiking gratis

De Handreiking is voor iedereen gratis te downloaden via: www.nipa-autismeproducten.nl.

Wegwijzer-autisme.nl 
Wie hierna verder op zoek wil, verwijzen wij graag naar de website www.wegwijzer-autisme.nl  waarop heel veel aanbod te vinden is op het gebied van autismezorg, maar ook apps, boeken, ondersteuning, dagbesteding, lotgenotencontact en meer.

Bron: kenniscentrumphrenos.nl

Dit bericht is 1707 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail