Gaat de prijs voor zorg in Nederland in 2020 weer omhoog?

Facebooktwitterlinkedinmail

9 augustus 2019 – Het is elk jaar opnieuw de grote vraag: gaat de prijs voor de zorg in Nederland in 2020 weer omhoog? Hoewel verwacht wordt dat de hoogte van het eigen risico op 385 euro blijft staan, is de verwachting dat we volgend jaar weer meer premie moeten betalen.

Houd straks je zorgverzekering 2020 eens onder de loep en ga een zorgverzekering afsluiten die of het goedkoopste is of de voor jou beste dekking biedt. Het is vanaf de maand november weer mogelijk om de voorwaarden van de zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. De basispakketten zijn bij alle zorgverzekeraars gelijk, dat geldt echter niet voor de prijzen die je betaalt. Het is dus elk jaar weer de moeite waard om de verschillende zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Door online te vergelijken, rolt de voor jou meest gunstige verzekering uit de bus. Dit kan de goedkoopste zijn, maar ook die met de voor jou beste dekking.

Kosten premie zullen weer gaan stijgen, zo is de verwachting
Maatwerk, dat is wat het afsluiten van de voor jou perfecte zorgverzekering is. Is de basisverzekering afdoende, of wil je per se een aanvullende verzekering afsluiten? Online kun je de zorgverzekeringen snel met elkaar vergelijken, zeker als je optimaal gebruik maakt van de aanwezige zoekfilters. Overigens verwachten kenners dat de kosten voor de premie andermaal zullen stijgen maar dat het bedrag voor het eigen risico, nu 385 euro, hetzelfde blijft.  De 385 euro staat nu al drie jaar vast.

Lager inkomen? Maak gebruik van de zorgtoeslag!
Mensen met een lager inkomen kunnen ook in 2020 weer een beroep doen op de zorgtoeslag. Hoe hoog die toeslag precies is en welke voorwaarden er gelden, is nog niet helemaal bekend. Het is de verwachting dat de zorgverzekeraars voor 2020 binnenkort zullen presenteren. De zorgverzekeraars zullen met de ziekenhuizen ongetwijfeld ook weer nieuwe afspraken gemaakt hebben over de vergoeding van de zorg.

Naar een andere arts in een ander ziekenhuis?
Door de nieuwe afspraken die zorgverzekeraars en ziekenhuizen maken,  kan het dus zomaar zijn dat je volgend jaar ineens te maken krijgt met een andere verzekeraar. Je kunt dus verplicht worden straks een andere arts in een ander ziekenhuis te bezoeken. Check als je straks gaat vergelijken met welke zorgaanbieders de verzekeraar in zee gaat. Want soms wil je graag dezelfde arts in hetzelfde ziekenhuis houden.

Bron: persbericht

 

Dit bericht is 2439 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail