Grote zorgen bij 113 Zelfmoordpreventie wegens stijgende energiekosten

Facebooktwitterlinkedinmail

12 september 2022 – Met de toenemende energiekosten is de kans op psychische klachten steeds hoger. 113 Zelfmoordpreventie maakt zich zorgen om de toenemende problemen. Schulden zijn een belangrijke factor voor suïcidale gedachten. Hart van Nederland  besteedt hier aandacht aan. 

In Nederland overlijden gemiddeld 1.850 mensen per jaar aan suïcide, dat zijn vijf mensen per dag. Op World Suïcide Prevention Day wordt er wereldwijd gedacht aan mensen die zijn overleden door zelfdoding, mensen die een poging hebben overleefd, én familie, vrienden en alle anderen die door zelfdoding geraakt zijn. “Elke suïcide raakt gemiddeld 135 mensen”, vertelt de woordvoerder van 113 Zelfmoordpreventie.

Praten over zelfmoord is volgens 113 Zelfmoordpreventie nog steeds moeilijk voor veel mensen. “Er zit nog steeds een taboe op het onderwerp. Tijdens de corona merkten we al een toename dat erover gepraat werd. Nu met de stijgende energiekosten maken we ons opnieuw zorgen om de mensen. Schulden zijn namelijk een factor voor psychische klachten.”

Hart van Nederland besteedt aandacht aan dit onderwerp. Bekijk hier het item over de hoge energiekosten en suïcidepreventie.

Bron en uitgebreid artikel : hartvnanederland.nl 

113
Zie jij het leven niet meer zitten en heb je gevoelens over zelfdoding? Praten kan opluchten. Je kan 24 uur per dag, zeven dagen per week anoniem chatten via 113.nl of bellen met 113 of 0800-0113 (gratis).

Dit bericht is 1564 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail