Op 10 september is het Wereld Suïcide Preventie Dag

Facebooktwitterlinkedinmail

1 september 2022 – Op 10 september is het World Suicide Prevention Day – Wereld Suïcide Preventie Dag 2022.  Een internationale dag waarop we stil staan bij de mensen die er niet meer zijn. En ook een dag waarop we aandacht geven aan manieren om te voorkomen dat mensen eenzaam en radeloos sterven door zelfdoding.

Voorafgaand aan deze dag worden er in de week van 5 tot 10 september diverse activiteiten georganiseerd;

Walk into the light 

Op maandagochtend 5 september kun je de week beginnen op diverse plekken in Nederland met een wandeling naar de zonsopkomst. Deze ‘Walks into the light’  worden georganiseerd door onder meer het Suïcide-preventiecentrum.

Roadtrip Suïcidepreventie

Van maandag 5 september t/m vrijdag 9 september gaan vertegenwoordigers van 113 Zelfmoordpreventie het land in om de suïcidepreventieprojecten van verschillende partners in de spotlights te zetten. Kijkt u voor meer informatie op de website van Samen minder Suïcide.

1K Z1E J3
113 lanceert in de week van 5 t/m 10 september door het hele land de campagne ‘1K Z1E J3’, een publiekscampagne die de naasten van mensen d.m.v. gesprekken in nood dichterbij brengt. In veel gemeenten worden bankjes in de openbare ruimte geschikt gemaakt om deze gesprekken op prettige en veilige manier te voeren.

Uitreiking Jan Mokkenstorm Prijs

113 Zelfmoordpreventie en Suicide Research the Netherlands (SURE-Net) reiken ieder jaar rond Wereld Suïcide Preventie Dag de “Jan Mokkenstorm prijs” uit. Waarbij het ene jaar praktijkvoorbeelden ingediend kunnen worden en het andere jaar onderzoeken. Op 9 september 2022 wordt de Jan Mokkenstorm prijs  uitgereikt voor onderzoek: een talent-aanmoedingsprijs voor een onderzoeker die met zijn/haar onderzoek wil bijdragen aan het terugdringen van suïcide in Nederland.

Gele lintjes voor preventie en minder verdriet

Zaterdag 10 september is het World Suicide Prevention Day. Een internationale dag waarop we stilstaan bij de mensen die er niet meer zijn. En ook een dag waarop we aandacht geven aan manieren om te voorkomen dat mensen eenzaam en radeloos sterven door zelfdoding.

Wil jij ook lintjes bestellen voor jezelf of anderen die zich sterk maken voor suïcidepreventie? De lintjes zijn gratis, bestellen kan via het formulier op 113.nl. De lintjes kunnen tot en met 7 september worden aangevraagd.

Heb jij hulp nodig?
Dan kun je contact opnemen met Stichting 113 Zelfmoordpreventie via 113 (24/7 bereikbaar), 0800-0113 (24/7 bereikbaar) en 0900 0113 (24/7 bereikbaar) en 113.nl.

Dit bericht is 2474 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail