Documentaire Psychosociale Hulphond 

Facebooktwitterlinkedinmail

7 juli 2022 – Zorgeloos is een korte documentaire over Daniëlle en haar psychosociale hulphond in opleiding. Daniëlle (24) kampt al jaren met psychische problemen, met name angst en paniekaanvallen en een eetstoornis. Ze heeft ontzettend veel vormen van therapie geprobeerd, maar niks heeft echt geholpen. Een psychosociale hulphond ziet ze dan ook als laatste redmiddel. Het is haar hoop om te kunnen herstellen en de draad weer op te kunnen pakken.

De hond moet haar therapeut en maatje worden die haar nooit meer alleen zal laten. Zij moet precies leren aanvoelen hoe Daniëlle zich voelt, herkennen wanneer er paniek opkomt en haar ondersteunen in moeilijke tijden.

Tegelijkertijd zal de hond Daniëlle confronteren met haar angsten. In de eerste periode van de opvoeding moet de hond gesocialiseerd worden. Dit houdt in dat de hond aan veel verschillende sociale omgevingen moet wennen. Zo ook drukke en chaotische plekken, die bij Daniëlle juist angst en paniek kunnen triggeren. In de documentaire Zorgeloos zullen we Daniëlle en hulphond Nola volgen in de eerste stappen die ze samen zetten.

Het doel van deze docu is enerzijds om meer aandacht te vragen voor mentale (en dus vaak niet zichtbare) problematiek. Anderzijds om het bestaan en het werk van psychosociale hulphonden meer bekendheid te geven.

Met dit documentaire plan hebben we de Go Short Gelderland Film Pitch #4 gewonnen, waardoor we een startbudget hebben ontvangen van Go Short en Omroep Gelderland. Maar daarmee zijn we er nog niet. Bij het maken van een film komen namelijk veel kosten kijken, denk aan de apparatuur, het inhuren van crewleden en de afwerking van de film in postproductie. Daarom hebben we jouw hulp nodig!

Help jij mee om deze documentaire te realiseren en mentale gezondheid en psychosociale hulphonden onder de aandacht te brengen? Steun ons via de crowdfunding op Voordekunst.nl !

Bron: persbericht

Dit bericht is 2421 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail