Gratis handreiking Zelfmanagement bij autisme

Facebooktwitterlinkedinmail

30 oktober 2020 – Wat kunnen mensen met autisme zélf doen om met de uitdagingen van het leven om te gaan? Het NIPA bracht samen met Lister en Parnassia Groep een publicatie en handreiking uit over zelfmanagement bij autisme.

Zoektocht naar jezelf
De publicatie is getiteld: Zoektocht naar jezelf. Ervaringsdeskundige professionals over zelfmanagement en autisme. Beleidsaanbevelingen voor de ggz. Maurits Beenackers van Lister en Thijs van der Rol van de Parnassia Groep voerden het onderzoek uit. Zij interviewden 20 professionals die zelf ook autisme hebben en die zich al jaren inzetten voor meer begrip, erkenning en maatschappelijke inclusie van mensen met autisme. Hoe is hun zoektocht is verlopen en waar liepen zij tegenaan vóór en na het krijgen van hun diagnose. Wat heeft voor hen gewerkt? Hoe kijken zij naar de ggz?

De resultaten zijn verrassend, herkenbaar en invoelbaar. De onderzoekers komen met een duidelijke visie en stevige adviezen voor onder anderen professionals werkzaam in de ggz.

Handreiking zelfmanagement bij autisme
Bij de publicatie hoort ook een handreiking. Deze omvat een brede inventarisatie van boeken, online bronnen, netwerken, organisaties en hulpmiddelen die door de geïnterviewden zijn genoemd als waardevol bij hun eigen zoektocht. De handreiking kan worden gebruikt binnen of buiten de hulpverlening ter ondersteuning van de zoektocht van mensen die binnen het autistische spectrum vallen, of zich dit afvragen.

Download gratis
De publicatie en handreiking zijn hier gratis te downloaden. Klik op onderstaande covers en het betreffende document opent in een nieuw venster.

Bron:  prhenos.mett.nl 

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is 4156 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail