Onderzoek naar zelfbeeld kinderen met en zonder autisme

Facebooktwitterlinkedinmail

28 juli 2017 – Aan de Universiteit van Amsterdam is een onderzoek gestart naar het zelfbeeld van kinderen met en zonder autisme.

Er is in de wetenschap nog weinig onderzoek gedaan naar het zelfbeeld bij kinderen en jongeren met autisme.  Kinderen en jongeren met autisme hebben vaak veel bijkomende problemen. Hierdoor zou het zo kunnen zijn dat ze een minder goed zelfbeeld hebben dan kinderen zonder autisme. Dit is echter nog niet onderzocht. Door dat te onderzoeken kunnen we erachter komen of kinderen met ASS meer kans hebben op een negatief zelfbeeld dan kinderen zonder ASS en mogelijk behandeling nodig hebben die gericht is op het verbeteren van hun zelfbeeld. Om iets te kunnen zeggen over het zelfbeeld van kinderen en jongeren met autisme, zijn we op zoek naar kinderen met autisme en kinderen zonder autisme tussen de 8 en 16 jaar. Daarom willen wij u en uw kind vragen deel te nemen aan dit onderzoek.

Wij hopen van harte dat u mee wilt werken aan ons onderzoek.

Informatie brief ouders zelfbeeld

poster onderzoek

Als u mee wilt doen aan dit onderzoek kunt u dit onderzoek starten door op onderstaande link te klikken. Hierdoor komt u direct bij de online vragenlijsten voor u als ouder (het invullen duurt dus ongeveer 30 minuten).

https://nlpsych.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_2hgY5WrwGp1uzyZ

Bron: balansdigitaal.nl

Dit bericht is 6354 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail