GGzE; een inspirerende community voor mentale kracht!

Facebooktwitterlinkedinmail

ggze

24 maart 2016 – Het aantal verwarde mensen op straat neemt toe. Ruim 1.800 mensen maakten in 2014 een einde aan hun leven. De levensverwachting van psychiatrische cliënten ligt 20 jaar lager dan gemiddeld. Dit is slechts een kleine greep van op welke punten een beter toegankelijke geestelijke gezondheidszorg de samenleving veel geld kan besparen. Maar … dan moet het wel écht anders. GGzE pakt de handschoen op, laat een frisse wind waaien en vormt een inspirerende community voor mentale kracht.

Goede toegankelijke geestelijke gezondheidszorg kan de samenleving 30 miljard opleveren. Enkel en alleen al door minder ziekteverzuim, lagere zorgkosten, minder criminaliteit en minder overlast op straat. Daarvoor moet het roer wel écht om. Technologie biedt hierbij oneindige mogelijkheden. Maar we moeten vooral regelzucht doorbreken, ons bezig houden met gezond leven en klein het nieuwe groot laten zijn.

Einde aan: Wij weten wat goed voor u is

Mensen worden blijer en gelukkiger als ze vanuit mentale kracht een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Daarom gaan wij van ‘zorgomgeving’ naar ‘ontwikkelomgeving’ waarin we kijken naar talenten en ontwikkelmogelijkheden. Met zelforganisatie en eigen regie gaan we ruimte geven aan talent en creatief vakmanschap, gaan we nieuwe en ongewone samenwerkingsverbanden aan en kijken we met lef en passie door de bureaucratie en grijsheid heen. We willen bijzonder maken wat bijzonder is. Een psychische stoornis kan immers ook een kwaliteit zijn.

Wordt ook onderdeel van de community

Samen met cliënten, naasten, medewerkers, externe partners en ieder ander die zich geroepen voelt gaan we op zoek naar nieuwe verbindingen op het terrein van wonen, werken, leren, gezond leven en excellente mensgerichte zorg. Deze beweging is al in gang gezet. We hebben al ‘ongewone’ samenwerkingen met het bedrijfsleven, TUe, PSV, Design Academy en Brainport Park. Wat ons betreft is de toekomst dus al begonnen!

Ook onderdeel worden van deze community? Kijk voor meer informatie op www.ggze.nl/community.

Dit bericht is 2331 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail