De psychische impact van huidproblemen

Facebooktwitterlinkedinmail

25 januari 2021 – Zowel bij tieners als volwassenen kunnen huidproblemen het zelfvertrouwen schaden en soms zelfs leiden tot een minderwaardigheidscomplex. Onderzoeken wijzen uit dat mensen met huidproblemen vatbaarder zijn voor depressie, angststoornissen en sociale fobieën dan mensen zonder huidproblemen.

Andere onderzoeken laten zien dat angststoornissen en acne vaak hand in hand gaan. Studies laten ook zien dat huidproblemen een grotere psychologische impact hebben op vrouwen dan op mannen.

De psychologische impact van huidproblemen kan tot gedragsveranderingen leiden;

  • het vermijden oogcontact
  • niet op foto’s willen
  • stoppen met sporten
  • het vermijden sociale interactie

Vraag om hulp

Onderzoek toont aan dat angst en depressie over het algemeen afnemen wanneer de huidproblemen worden behandeld. Je huisarts kan je adviseren over de beste behandeling voor jouw huid.

Dieet en sporten
Sporten (beter in een groep dan alleen), een gezonde levensstijl (tijd om te stoppen met roken) en een gebalanceerd dieet. Dit is een greep uit de stappen die jij kunt zetten om je zelfvertrouwen een boost te geven, positief te blijven denken en je huid te ondersteunen.

Huidproducten

Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten huidproblemen. Sommige zijn beperkt zoals hier en daar wat huiduitslag of een klein beetje acné.  Maar er zijn ook nog ernstige huidaandoeningen  zoals psoriasis en eczeem.

Voor de meeste huidproblemen bestaat gelukkig een oplossing. Lees meer op australian-bodycare.nl wanneer je naar een bepaalde oplossing voor een specifiek probleem zoekt. Jammer genoeg is er niet voor alle huidaandoeningen een oplossing te vinden.

Probeer stress te voorkomen
Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar stress is een bekende trigger van huidproblemen.  Probeer wat van de verschillende technieken die mensen helpen ontspannen.

Bron: persbericht

Dit bericht is 3611 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail