GGZ Pro Persona moet acute opname sluiten vanwege personeelstekort

Facebooktwitterlinkedinmail

9 oktober 2018 – Een enorm personeelstekort dwingt Pro Persona, de instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Wolfheze, tot onmiddellijke sluiting van de nieuwe acute opname-afdeling, zo meldt de Gelderlander.

Woordvoerder van Pro Persona  Jan Willem Bakker stelt dat het tekort aan psychiaters, artsen en verpleegkundigen op dit moment te groot is om de extra voorziening overeind te houden. Die voorziening werd juist vlak voor de zomer in Wolfheze ingericht om het grote aantal acute opnames bij Pro Persona beter op te kunnen vangen.

De enkele patiënten die nog op de locatie in Wolfheze behandeld worden, worden zo snel mogelijk overgeplaatst naar de regionale behandelafdeling, dicht bij hun eigen woonplaats.

Pro Persona heeft 35 vacatures, waarvan 11 voor psychiaters en 10 voor specialistische verpleegkundigen en begeleiders. Ook zoekt Pro Persona veel artsen en psychologen.

Pro Persona is verplicht om patiënten die gedwongen moeten worden opgenomen zo snel mogelijk een plek te bieden. Dit mag maximaal 24 uur duren. Een andere patiënt die geen acuut gevaar oplevert, wordt dan naar huis gestuurd.

Bron en het hele artikel op : gelderlander.nl

Dit bericht is 9430 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail