GGZ Lentis verwacht dit jaar 4 miljoen verlies

Facebooktwitterlinkedinmail

regeldruk

9 november 2016 – De Groningse instelling voor psychiatrie Lentis verwacht dit jaar vier miljoen euro verlies te lijden en sluit gedwongen ontslagen niet uit, zo meldt het Dagblad van het Noorden

Net als veel andere grote ggz-organisaties krijgt Lentis minder geld van gemeenten en zorgverzekeraars. Daarover zijn van te voren wel afspraken gemaakt met die partijen maar volgens bestuursvoorzitter Martin Sitalsing heeft zijn organisatie tijd nodig om op de veranderingen in te spelen.

Een deel van de duurdere psychische zorg bij de instelling zelf wordt verplaatst naar huisartsen. Ouderen met psychiatrische problemen mogen minder snel worden opgenomen. Ook heeft Lentis een aantal verzorgingshuizen en daar is sprake van leegstand.

Lentis ziet zich gedwongen te korten op personeel en panden. Zo komt er een vacaturestop en wil de organisatie minder flexibele medewerkers.

De inkrimping van Lentis past in een trend. Alle grote, reguliere instellingen in de ggz draaien moeizaam. GZo leed Lentis in 2014 een verlies van 1,2 miljoen euro, de GGZ Drenthe leed toen 6,1 miljoen euro verlies en GGZ Friesland 6,7 miljoen euro.

De jaarrekeningen over 2015 zijn nog niet klaar.

Bron: dvhn.nl

Dit bericht is 3678 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail