GGZ client in kliniek sneller met ontslag door corona?

Facebooktwitterlinkedinmail

1 april 2020 – Ggz-aanbieders zouden patiënten vervroegd van behandelafdelingen ontslaan. De instellingen willen zo het risico op coronabesmetting verkleinen. Ze maken daarmee bedden en personeel vrij voor het geval besmette patiënten in quarantaine moeten. De nazorg in de thuissituatie is echter in tijden van corona echter niet op orde, zo meldt Skipr

Belangenvereniging MIND ontvangt signalen dat instellingen in het hele land cliënten eerder dan gepland uit de kliniek laten vertrekken. Branchevereniging GGZ Nederland zegt geen landelijke cijfers te hebben over cliënten die vanwege de coronacrisis versneld ontslag krijgen.

“In het algemeen kunnen we zeggen dat cliënten nu soms eerder naar huis gaan”, aldus woordvoerder Mariska Siebring. “Een eventueel ontslag gebeurt altijd in goed overleg met de cliënt en zijn naasten. Een cliënt kan alleen met vervroegd ontslag als de behandelaar dit verantwoord vindt en in combinatie met passende, goede ambulante zorg.”

MIND vraagt zich of patiënten toch niet aan hun lot worden overgelaten nu de hele samenleving door de coronacrisis ontregeld is en ook de ambulante ggz tegen allerlei restricties aankijkt.

Bron en uitgebreide artikel : skipr.nl

 

 

Dit bericht is 6526 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail