300 mensen staan op tegen lange wachtlijsten in de GGz

Facebooktwitterlinkedinmail

7 april 2017 – Op zaterdag 24 juni 2017 gaan 300 mensen meedoen aan het nieuwe event Last Man Standing van MIND. Tijdens dit evenement gaan ze proberen 6 uur lang op een boomstam in het IJsselmeer te staan. Waarom? Voor al die mensen met psychische problemen die op lange wachtlijsten terechtkomen als ze hulp zoeken. MIND en de 300 deelnemers willen Nederland wakker schudden en de aandacht vestigen op al die mensen die dringend hulp nodig hebben, maar het niet (op tijd) krijgen. MIND roept iedereen op aan de actie deel te nemen en zich aan te melden via www.lastmanstanding.nl.

De wachtlijsten voor hulp in de GGz zijn opgelopen van een half jaar tot een jaar: voor autisme, eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen en posttraumatische-stressstoornis. De behandeling voor een vroegkinderlijke traumabehandeling duurt zelfs langer dan een jaar. Dit verschilt per provincie. In mei 2016 schreef MIND (toen nog Landelijk Platform GGz) een brief naar de Tweede Kamer met het verzoek om een concrete aanpak om de wachttijden te verkorten. In juni 2016 bleek dat de helft van de huisartspraktijken noodgedwongen een wachtlijst heeft ingesteld voor mensen die aankloppen met psychische problemen. Dit omdat doorverwijzen naar specialistische zorg vaak moeilijk of niet lukt.

Marjan ter Avest, directeur van MIND: “Precies daarom wil MIND met een groot publieksevenement aandacht vestigen op de wachtlijsten én op al die mensen die erop staan en wachten op hulp. Diverse mensen die deelnemen aan Last Man Standing hebben zelf ook ervaring met lange wachtlijsten. Zij willen anderen een hart onder de riem steken die dezelfde ervaringen hebben, of nog gaan krijgen.”

Wie deel wil nemen aan Last Man Standing en ook wil opstaan voor mensen met psychische problemen, kan zich aanmelden via www.lastmanstanding.nl

Bron: persbericht.

 

Dit bericht is 7315 keer gelezen.

Facebooktwitterlinkedinmail